10/09/2018 10/09/2018 Τον διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην 83η ΔΕΘ. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες Συνταγματικής Αναθεώρησης, που θα οδηγήσουν σε “διακριτούς ρόλους μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους”. «Με την Συνταγματική Αναθεώρηση να επιτευχθεί η διεύρυνση της Δημοκρατίας, η ενίσχυση της προστασίας...
10 Σεπτεμβρίου, 2018 - 10:20

ΔΕΘ: Διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας

Διαδώστε:
ΔΕΘ: Διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας

Τον διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην 83η ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες Συνταγματικής Αναθεώρησης, που θα οδηγήσουν σε “διακριτούς ρόλους μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους”.

«Με την Συνταγματική Αναθεώρηση να επιτευχθεί η διεύρυνση της Δημοκρατίας, η ενίσχυση της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοσίων αγαθών, καθώς και η κατάργηση των προστατευτικών ρυθμίσεων για υπουργούς και βουλευτές που προσβάλλουν τους έλληνες πολίτες» ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ συμπλήρωσε ότι μεγάλος στόχος του είναι η Συνταγματική Αναθεώρηση να συμβάλει ουσιαστικά στην μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και των κρατικών θεσμών, μεταξύ πολιτών και πολιτικής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων