02/12/2018 02/12/2018 Ο επίσκοπος Μπάτσκας Ειρήναιος εκπρόσωπος Τύπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας στη συνέντευξη στην εκπομπή “Αρχιποιμένας”, εξέφρασε την πικρία του για τη στάση του Οικουμενικού Πατριάρχη στο θέμα της Ουκρανικής Εκκλησίας. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι “λυπούμεθα πολύ διότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο σύνολό του τέλεσαν το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία του Οικουμενικού...
02 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:34
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2018 - 14:10

Τα σχόλια του Επίσκοπου Μπάτσκας για το θέμα της αυτοκεφαλίας

Διαδώστε:
Τα σχόλια του Επίσκοπου Μπάτσκας για το θέμα της αυτοκεφαλίας

Ο επίσκοπος Μπάτσκας Ειρήναιος εκπρόσωπος Τύπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας στη συνέντευξη στην εκπομπή “Αρχιποιμένας”, εξέφρασε την πικρία του για τη στάση του Οικουμενικού Πατριάρχη στο θέμα της Ουκρανικής Εκκλησίας. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι “λυπούμεθα πολύ διότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο σύνολό του τέλεσαν το μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία του Οικουμενικού θρόνου”. Συνέχισε δε λέγοντας, “εν πάσει περιπτώσει η εισβολή στο έδαφος της ήδη υπάρχουσας αυτόνομης Εκκλησίας της Ουκρανίας είναι μία αναιτιολόγητη απόφαση. Άλλος ένας λόγος μπορεί να είναι οι συνομιλίες του Φαναριού μόνο με λαϊκούς ηγέτες και πολιτικούς και ούτε μία συζήτηση δεν έγινε με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων