05/10/2018 05/10/2018 Συνήλθε στο Kingston Ontario Καναδά υπό την πνευματική καθοδήγηση του Μητροπολίτη Τορόντο και παντός Καναδά, κ. Σωτηρίου, η ετήσια πνευματική σύναξη των ιερέων Ι. Μ. Τορόντο από 1 έως και 4 Οκτωβρίου 2018. Την όλη οργάνωση είχε το Συμβούλιο των πρεσβυτέρων, του οποίου πρόεδρος είναι ο πρωτοπρεσβύτερος π. Π. Αυγερόπουλος. Το καθημερινό πρόγραμμα άρχιζε με όρθρο...
05 Οκτωβρίου, 2018 - 13:48
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2018 - 13:54

Ετήσια Πνευματική Σύναξη Ιερέων Καναδά

Διαδώστε:
Ετήσια Πνευματική Σύναξη Ιερέων Καναδά

Συνήλθε στο Kingston Ontario Καναδά υπό την πνευματική καθοδήγηση του Μητροπολίτη Τορόντο και παντός Καναδά, κ. Σωτηρίου, η ετήσια πνευματική σύναξη των ιερέων Ι. Μ. Τορόντο από 1 έως και 4 Οκτωβρίου 2018. Την όλη οργάνωση είχε το Συμβούλιο των πρεσβυτέρων, του οποίου πρόεδρος είναι ο πρωτοπρεσβύτερος π. Π. Αυγερόπουλος.

Το καθημερινό πρόγραμμα άρχιζε με όρθρο και τελείωνε με εσπερινό ή παράκληση. Το βράδυ της Τρίτης ετελέσθη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου και με τη συμμετοχή όλων των ιερέων. Μετά τη Θεία Λειτουργία η ελληνική ορθόδοξη Κοινότητα Κίνγκστον παρέθεσε πλούσιο δείπνο σε όλους.

Στο τετραήμερο της πνευματικής σύναξης έγιναν εισηγήσεις και μελετήθηκαν τα κάτωθι θέματα:

  1. Η ενότητα στην ευχαριστιακή σύναξη της εκάστοτε κοινότητας και πως αυτή επενεργεί στην τοπική Εκκλησία (π. Σπυρίδων Βανδώρος)
  2. Ο ιερέας ως ειρηνοποιός στη ζωή της κοινότητας (π. Παναγιώτης Μαρόπουλος)
  3. Εκκλησιαστικές κοινότητες: συμμόρφωση και συμπόρευση με την Ιερά Μητρόπολη ως προϋπόθεση προόδου (π. Οδυσσέας Δρόσσος)
  4. Νεολαία-κατηχητικά προγράμματα-κατασκηνώσεις: ένα σώμα και μια ψυχή, η ενότητα ως θεμέλιο του μέλλοντος (π. Δημήτριος Αντωνόπουλος)
  5. Ιεραποστολή: εσωτερική και εξωτερική – Συνεργασία κάθε Κοινότητας με Ιερά Μητρόπολη (π. Θεόδωρος Αλαμάνος)

Έγινε διεξοδική συζήτηση για το κάθε θέμα και ελήφθησαν αποφάσεις.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος διαβίβασε την αγάπη, τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Συνεχάρη και ευχαρίστησε τους ιερείς για το επτελούμενο πνευματικο έργο. Δοξολόγησε τον Τρισάγιο Θεό γιατί ζούμε στην ευλογημένη χώρα του Καναδά και η Ορθοδοξία προοδεύει.

Η πνευματική Σύναξη τελείωσε με προσευχή και ψάλλοντας το «Σε υμνούμεν» και το πολυχρόνιο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων