23/11/2018 24/11/2018 Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει στο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς του Ιερού Κλήρου, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, ωστόσο, σε συμπληρωματική ερώτηση δημοσιογράφου, για το εάν θα παραμείνουν στο δημόσιο, απέφυγε να δώσει διευκρινήσεις. «Το έχω ξαναπεί...
23 Νοεμβρίου, 2018 - 16:17
Τελευταία ενημέρωση: 24/11/2018 - 8:27

“Δε θα γίνει τίποτα, αν δεν το δεχτούν οι εφημέριοι”

Διαδώστε:
“Δε θα γίνει τίποτα, αν δεν το δεχτούν οι εφημέριοι”

Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει στο εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς του Ιερού Κλήρου, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, ωστόσο, σε συμπληρωματική ερώτηση δημοσιογράφου, για το εάν θα παραμείνουν στο δημόσιο, απέφυγε να δώσει διευκρινήσεις.

«Το έχω ξαναπεί εκφράζοντας την κυβερνητική απόφαση, όχι απλά βούληση, ότι θα κατοχυρωθούν με απόλυτο και διαφανή και κατηγορηματικό τρόπο και η μισθοδοσία των ιερέων και τα συνταξιοδοτικά των ιερέων και τα θέματα περίθαλψης. Δε θα υπάρχει καμία αλλαγή ως προς το εργασιακό και μισθολογικό καθεστώς των ιερέων» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Υπουργός.

Ερωτηθείς ο κ. Γαβρόγλου, αν θα παραμείνουν οι Ιερείς στο δημόσιο, απάντησε: «Όπως έχουμε ξαναπεί περιμένουμε τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για να αρχίσει πια το τελικό στάδιο των επεξεργασιών του νομοσχεδίου».

 

“ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΝ ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΟΙ”

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος τόνισε: «Δεν έχω πολλά να πω. Λίγα και καλά. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος μας έδωσε μια εντολή, να συνεχίσουμε το διάλογο. Να συγκροτήσουμε επιτροπή. Αυτή η Επιτροπή δεν θα είναι μια Επιτροπή επιφανειακή, θα αγκαλιάσει όλα τα προβλήματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Στην επιτροπή θα συμμετάσχουν και ιερείς και τεχνοκράτες και αρχιερείς».

Στο μεταξύ, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος, κατά τη προγενέστερη συνάντηση του, με την Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Κατερίνα Παπακώστα, έδωσε τον τόνο της επομένης περιόδου, αποφασισμένος να βγει εμπρός προς την πλήρη και έως τελευταίας ρανίδας υπεράσπιση των μισθολογικών δικαιωμάτων του Ιερού Κλήρου: «Δεν θέλουμε με τίποτα να χάσουν τα δικαιώματά τους. Δεν θα γίνει τίποτα αν δεν το δεχτούν οι εφημέριοι, η Ιεραρχία, η Πολιτεία» όπως υπογράμμισε επιτακτικά.

 

“Ο ΑΡΧΙΕΠΙΚΟΠΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ”

Εξάλλου, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κ. Γαβριήλ, ομιλώντας προς την ΕΡΤ, είπε με νόημα, ότι, «άνοιξε ένας δημόσιος διάλογος χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι αρνητικό για τη ρύθμιση των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας », κάνοντας λόγο για εποχές του παρελθόντος, όταν και προηγούνταν του διαλόγου, ένα κάποιο επίκαιρο σκάνδαλο.

Σε ό,τι αφορά την εκκλησιαστική περιουσία, ο Σεβασμιώτατος, κ. Γαβριήλ, δήλωσε ότι είναι μύθος όσα λέγονται για αμύθητη περιουσία της Εκκλησίας και ότι τάχα η Εκκλησία δεν πληρώνει φόρους. «Είναι ευκαιρία να το αποσαφηνίσουμε» είπε.

Επιπρόσθετα, σε ότι αφορά την επίκαιρη εν εξελίξει προσπάθεια συμφωνίας μεταξύ Κράτους και Εκκλησίας, υπογράμμισε, ότι, «ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε την Ιεραρχία με κάθε λεπτομέρεια για την καταρχήν συμφωνία, όπως έκανε από το 2010 έως σήμερα για κάθε κίνησή του».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/ Eurokinissi

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων