12/10/2018 12/10/2018 “Παράνομη” χαρακτηρίζει ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να προχωρήσει με τη διαδικασία για την χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία. “Η απόφαση ήταν αναμενόμενη. Η όλη λογική πίσω από τις κινήσεις του Φαναρίου, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο, οδήγησαν σε αυτή. Οι κανόνες...
12 Οκτωβρίου, 2018 - 12:49

Μητρ. Ιλαρίων: Παράνομη η απόφαση του Φαναρίου

Διαδώστε:
Μητρ. Ιλαρίων: Παράνομη η απόφαση του Φαναρίου

“Παράνομη” χαρακτηρίζει ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να προχωρήσει με τη διαδικασία για την χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία.

“Η απόφαση ήταν αναμενόμενη. Η όλη λογική πίσω από τις κινήσεις του Φαναρίου, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο, οδήγησαν σε αυτή. Οι κανόνες της Εκκλησίας έχουν καταπατηθεί, η ενότητα μέσα στον ορθόδοξο κόσμο έχει διαταραχθεί, η εισβολή του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης στα κανονικά όρια της Ρωσικής Εκκλησίας έχει επισημοποιηθεί », δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας στους δημοσιογράφους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων