25/10/2018 25/10/2018 Τα κριτήρια τα οποία θα ληφθούν υπόψη, κατά την εκλογή του νέου Προκαθημένου της αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας, που θα δημιουργηθεί στη χώρα, περιέγραψε ο “Πατριάρχης Κιέβου”. κ. Φιλάρετος. Με συνέντευξή του στο ουκρανικό ραδιόφωνο, ο κ. Φιλάρετος υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τους όρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η ουκρανική εκκλησία θα πρέπει να ηγείται από έναν...
25 Οκτωβρίου, 2018 - 11:50

Τα κριτήρια για τον νέο “Πατριάρχη” Ουκρανίας

Διαδώστε:
Τα κριτήρια για τον νέο “Πατριάρχη” Ουκρανίας

Τα κριτήρια τα οποία θα ληφθούν υπόψη, κατά την εκλογή του νέου Προκαθημένου της αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας, που θα δημιουργηθεί στη χώρα, περιέγραψε ο “Πατριάρχης Κιέβου”. κ. Φιλάρετος.

Με συνέντευξή του στο ουκρανικό ραδιόφωνο, ο κ. Φιλάρετος υπογράμμισε ότι σύμφωνα με τους όρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η ουκρανική εκκλησία θα πρέπει να ηγείται από έναν “Αρχιεπίσκοπο, που θα είναι Μητροπολίτης παρά Πατριάρχης”.

“Είναι απαραίτητο να έχει πτυχίο σε θεολογικές σπουδές, να γνωρίζει το κανονικό δίκαιο, να έχει εμπειρία στην διοίκηση μιας μητρόπολης και μιας εκκλησίας. Και αν δεν υπάρχει εμπειρία, τα πράγματα δεν θα πάνε καλά “, δήλωσε ο Φιλάρετος και τόνισε ότι δεν ήταν έτοιμος να θυσιάσει τις προσωπικές φιλοδοξίες στο θέμα της εκλογής του επικεφαλής της νέας εκκλησίας: “Η Μόσχα θα κάνει τα πάντα για να καταστρέψει την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Επομένως, για να διαφυλάξω την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και να την υλοποιήσω, πρέπει να εργαστώ έως το τέλος”, κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων