07/01/2019 07/01/2019 Η πιο “οδυνηρή” διάταξη του Τόμου για την “νέα εκκλησία” αναμένεται να είναι εκείνη που απαγορεύει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας να δημιουργεί τις δικές της δομές έξω από τα σύνορα της χώρας. Αυτό αναφέρει ο Αντιπρύτανης της Πνευματικής Ακαδημίας του Κιέβου, καθηγητής Βλαδίμιρ Μπορέγκα σε άρθρο του στην έκδοση “Levy bereg”. Ο καθηγητής υπογραμμίζει...
07 Ιανουαρίου, 2019 - 13:30

Μια “οδυνηρή διάταξη” του Τόμου

Διαδώστε:
Μια “οδυνηρή διάταξη” του Τόμου

Η πιο “οδυνηρή” διάταξη του Τόμου για την “νέα εκκλησία” αναμένεται να είναι εκείνη που απαγορεύει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας να δημιουργεί τις δικές της δομές έξω από τα σύνορα της χώρας. Αυτό αναφέρει ο Αντιπρύτανης της Πνευματικής Ακαδημίας του Κιέβου, καθηγητής Βλαδίμιρ Μπορέγκα σε άρθρο του στην έκδοση “Levy bereg”.

Ο καθηγητής υπογραμμίζει ότι αυτή η διάταξη είναι πρωτοφανής, αφού δεν περιλαμβανόταν ποτέ σε κανένα Τόμο, κι ως εκ τούτου -όπως υποστηρίζει- ο Προκαθήμενος της νέας Εκκλησίας Μητροπολίτης Επιφάνιος δεν θα μπορεί να ιδρύει ενορίες εκτός των συνόρων του κράτους, και πώς αυτές θα υπάγονται στην δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων