17/10/2018 17/10/2018 Υπέρ της πρότασης του Πατριάρχη Αντιοχείας για την σύγκλιση Πανορθοδόξου Συμβουλίου που θα εξετάσει τις εξελίξεις στις σχέσεις Ρωσικής Εκκλησίας και Φαναρίου, τάσσεται ο πρόεδρος της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντόντον, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ένα τέτοιο γεγονός. “Το εκκλησιατικό σχίσμα θα μπορούσε να γίνει μια ανοικτή πληγή στο σώμα ολόκληρου του...
17 Οκτωβρίου, 2018 - 8:28

Μολδαβία: Ετοιμη να φιλοξενήσει Πανορθόδοξο Συμβούλιο

Διαδώστε:
Μολδαβία: Ετοιμη να φιλοξενήσει Πανορθόδοξο Συμβούλιο

Υπέρ της πρότασης του Πατριάρχη Αντιοχείας για την σύγκλιση Πανορθοδόξου Συμβουλίου που θα εξετάσει τις εξελίξεις στις σχέσεις Ρωσικής Εκκλησίας και Φαναρίου, τάσσεται ο πρόεδρος της Μολδαβίας Ιγκόρ Ντόντον, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ένα τέτοιο γεγονός.
“Το εκκλησιατικό σχίσμα θα μπορούσε να γίνει μια ανοικτή πληγή στο σώμα ολόκληρου του Ορθοδόξου κόσμου. Οι αρχές των Ορθοδόξων χωρών, σε συνεργασία με τους Προκαθημένους των τοπικών εκκλησιών, πρέπει να πράξουν τα μέγιστα προκειμένου να το αποφύγουν” έγραψε ο Ντόντον στο Facebook τηην Τρίτη 16 Οκτωβρίου.
Ο Μολδαβός πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία για σύγκλιση Πανορθοδόξου Συμβουλίου που προτάθηκε από τον Πατριάρχη Αντιοχείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων