07/11/2018 07/11/2018 Την επανέκδοση του βιβλίου «Ο Απόστολος Ανδρέας» του σπουδαίου ιστορικού Στέφανου Θωμόπουλου παρουσιάζουν η Ιερά Μητρόπολη Πατρών και οι εκδόσεις «Το Δόντι» την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 ώρα 7.00 μ.μ. στη Διακίδειο Σχολή Λαού (Κανάρη 58, Πάτρα). Την εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα των φετινών «Πρωτοκλητείων», θα ανοίξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Ομιλητές θα...
07 Νοεμβρίου, 2018 - 12:06

«Ο Απόστολος Ανδρέας» του σπουδαίου Στέφανου Θωμόπουλου

Διαδώστε:
«Ο Απόστολος Ανδρέας» του σπουδαίου Στέφανου Θωμόπουλου

Την επανέκδοση του βιβλίου «Ο Απόστολος Ανδρέας» του σπουδαίου ιστορικού Στέφανου Θωμόπουλου παρουσιάζουν η Ιερά Μητρόπολη Πατρών και οι εκδόσεις «Το Δόντι» την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 ώρα 7.00 μ.μ. στη Διακίδειο Σχολή Λαού (Κανάρη 58, Πάτρα). Την εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα των φετινών «Πρωτοκλητείων», θα ανοίξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Ομιλητές θα είναι οι:

– Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης, Προϊστάμενος Ι. Ν. Αγίου Ανδρέου Πατρών

– Πέτρος Ρηγάτος, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω

– Χριστίνα Αλεξοπούλου, Πολιτικός Μηχανικός

– Ανδρέας Τσιλίρας, εκδότης

Ο Στέφανος Θωμόπουλος (1859-1939), μια μεγάλη μορφή της τοπικής ιστοριογραφίας της Αχαΐας εξέδωσε το βιβλίο για τον Άγιο Ανδρέα το 1899 «προς όφελος του εν Πάτραις ναού του Πρωτοκλήτου». Το βιβλίο αποτελεί μια πλήρη βιογραφία του Αποστόλου Ανδρέα, με έμφαση στη σχέση του με την Πάτρα. Σε μια πρώτη μορφή το κείμενο είχε διαβαστεί στην Πάτρα, στην «εν Πάτραις Σχολή του Λαού» στις 30 Νοεμβρίου 1896.

Η επανέκδοση περιλαμβάνει ακριβή ανατύπωση της πρώτης έκδοσης, κυκλοφορεί με την πρωτοβουλία του θεολόγου και αγιογράφου Πέτρου Λαμπρινάκου, με πρόλογο του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, επιμέλεια του Δημήτρη Τερζή και σημαντική υποστήριξη ιδιωτών χορηγών, ενώ τα καθαρά έσοδα από την κυκλοφορία της θα διατεθούν σε κοινωφελείς σκοπούς.

ΠΗΓΗ: www.thebest.gr via topics.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων