14/11/2018 14/11/2018 Την αντίθεσή του σε δύο βασικές γραμμές της κυβέρνησης γνωστοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος διαφωνεί με την αλλαγή του άρθρου 3 για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας και τάσσεται υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. «Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Γιατί να αναθεωρηθεί το...
14 Νοεμβρίου, 2018 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2018 - 21:13

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης διαφωνεί με την αλλαγή του άρθρου 3 για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας

Διαδώστε:
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης διαφωνεί με την αλλαγή του άρθρου 3 για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας

Την αντίθεσή του σε δύο βασικές γραμμές της κυβέρνησης γνωστοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος διαφωνεί με την αλλαγή του άρθρου 3 για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας και τάσσεται υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Γιατί να αναθεωρηθεί το άρθρο 3, όταν στην Ελλάδα το 95% είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί;» διερωτάται ο κ. Μιχελογιαννάκης σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Γιατί να αναθεωρηθεί μια πραγματικότητα, όταν μέχρι τώρα είναι αποδεδειγμένο και εμπράκτως ότι σεβόμαστε όλες τις θρησκείες, και μάλιστα όταν δεν υπάρχει καθόλου πνεύμα θρησκευτικού ρατσισμού από τους Ορθόδοξους;» συνεχίζει.

«Παράλληλα, και όσον αφορά την συμφωνία ανάμεσα σε Ιερόνυμο και Τσίπρα, περιμένω να επικυρωθεί η ιδιαιτερότητα της Εκκλησίας της Κρήτης, την Παρασκευή» προσθέτει. «Οι εκκλησιαστικοί κύκλοι εξέδωσαν χθες 11 λάθη που κάνουν οι επικριτές της συμφωνίας. Στο σφάλμα 7 αναφέρουν ότι δεν αφορά η συμφωνία την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και την Πατριαρχική Εξαρχία Πάτμου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σύμφωνο, με τις ιδιαιτερότητες που έχω δημοσιεύσει για την Εκκλησία της Κρήτης» εξηγεί.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων