01/11/2019 01/11/2019 Αντίστροφη μέτρηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, μεταξύ των οποίων και το άρθρο 3 που ορίζει την Ορθοδοξία ως επικρατούσα θρησκεία στην  χώρα. Οι γενικοί εισηγητές των κομμάτων  έχουν καταλήξει στον τελικό πίνακα των αναθεωρητέων διατάξεων , οι οποίες θα τεθούν σε ψηφοφορία στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος στη Βουλή την επόμενη Παρασκευή 8 Νοεμβρίου....
01 Νοεμβρίου, 2019 - 8:59
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2019 - 16:20

«Ωρα μηδέν» για την Συνταγματική Αναθεώρηση- Τι θα γίνει με το Άρθρο 3- Το βίντεο με τις τοποθετήσεις των βουλευτών

Διαδώστε:
«Ωρα μηδέν» για την Συνταγματική Αναθεώρηση- Τι θα γίνει με το Άρθρο 3- Το βίντεο με τις τοποθετήσεις των βουλευτών

Αντίστροφη μέτρηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, μεταξύ των οποίων και το άρθρο 3 που ορίζει την Ορθοδοξία ως επικρατούσα θρησκεία στην  χώρα. Οι γενικοί εισηγητές των κομμάτων  έχουν καταλήξει στον τελικό πίνακα των αναθεωρητέων διατάξεων , οι οποίες θα τεθούν σε ψηφοφορία στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος στη Βουλή την επόμενη Παρασκευή 8 Νοεμβρίου.

Οι γενικοί εισηγητές πάντως θα έχουν το περιθώριο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη να κάνουν διορθώσεις επί των πρακτικών, ώστε το τελικό κείμενο της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος μαζί με την κεντρική εισήγηση, να παραδοθεί μέχρι τις 11 Νοεμβρίου στην Ολομέλεια στη Βουλή για να συζητηθεί και να ψηφιστεί.

Η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος ολοκλήρωσε, την επεξεργασία των αναθεωρητέων διατάξεων και προχώρησε σε ψηφοφορία επί των άρθρων που τίθενται προς αναθεώρηση μεταξύ των  οποίων και το άρθρο 3.

Η συζήτηση στην ειδική επιτροπή ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη. Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Άρθρο 3

«1. Eπικρατούσα θρησκεία στην Eλλάδα είναι η θρησκεία της Aνατολικής Oρθόδοξης Eκκλησίας του Xριστού. H Oρθόδοξη Eκκλησία της Eλλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Kύριο ημών Iησού Xριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Mεγάλη Eκκλησία της Kωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Eκκλησία του Xριστού  τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Eίναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Iερά Σύνοδο των εν ενεργεία Aρχιερέων και από τη Διαρκή Iερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Kαταστατικός Xάρτης της Eκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Tόμου της κθ΄ (29) Iουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.
2. Tο εκκλησιαστικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του Kράτους δεν αντίκειται στις διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου.
3. Tο κείμενο της Aγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. H επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Aυτοκέφαλης Eκκλησίας της Eλλάδας και της Mεγάλης του Xριστού Eκκλησίας στην Kωνσταντινούπολη».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων