22/01/2019 22/01/2019 Αποφασισμένη φέρεται η κυβέρνηση να προχωρήσει τόσο με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και με την συνταγματική αναθεώρηση των σχέσεων πολιτείας -εκκλησίας, παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν διατυπωθεί. Το δυναμικό παρόν που έδωσαν Ιεράρχες, Ιερείς και Αγιορείτες στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής δημιουργεί αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς αποτυπώνει μια δυναμική από...
22 Ιανουαρίου, 2019 - 10:46

Προχωρά η κυβέρνηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις αλλαγές στις σχέσεις με την Εκκλησία- Οι επόμενες κρίσιμες ημέρες

Διαδώστε:
Προχωρά η κυβέρνηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις αλλαγές στις σχέσεις με την Εκκλησία- Οι επόμενες κρίσιμες ημέρες

Αποφασισμένη φέρεται η κυβέρνηση να προχωρήσει τόσο με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και με την συνταγματική αναθεώρηση των σχέσεων πολιτείας -εκκλησίας, παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν διατυπωθεί.
Το δυναμικό παρόν που έδωσαν Ιεράρχες, Ιερείς και Αγιορείτες στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής δημιουργεί αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς αποτυπώνει μια δυναμική από πλευράς εκκλησίας, η οποία αναμένεται να εκφραστεί και στην προωθούμενη συμφωνία.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η οποία θα έχει συναντήσεις τόσο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Το Φανάρι έχει εκφράσει την έντονη αντίδρασή του για την αλλαγή του συντάγματος σε ότι αφορά το μισθολογικό των Κληρικών, το ουδετερόθρησκο της χώρας, αλλά τον ρόλο της οικογένειας στην ελληνική κοινωνία.
Έντονα δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι Κληρικοί της Κρήτης, οι οποίοι κατηγορούν τον υπουργό Παιδείας ότι τους αποκλείει από τις συζητήσεις κι ότι τους αντιμετωπίζει ως κατοίκους β’ κατηγορίες. Πληροφορίες από την Κρήτη κάνουν λόγο για μεγάλη δυσαρέσκεια από πλευράς του Κλήρου, ο οποίος δηλώνει ότι θα αντιδράσει σθεναρά σε όποια απόφαση για αλλαγή στο μισθολογικό καθεστώς.
Μέσα σε αυτό το κλίμα, καθυστέρηση παρατηρείται στη δημοσιοποίηση από τη κυβέρνηση του σχεδίου νόμου για τις αλλαγές στις σχέσεις εκκλησίας-πολιτείας.
Ο υπουργός Παιδείας είχε δηλώσει προσφάτως, ότι το σχέδιο ετοιμάζεται και αναμένεται να τεθεί υπόψην της Επιτροπής Διαλόγου που έχει συστήσει η Εκκλησία της Ελλάδος.
Πρόσθεσε πάντως, ότι η συμφωνία θα κλείσει. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι ανακοινώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων