09/10/2018 09/10/2018 Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, πλήθος πιστών παρακολούθησαν την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου την ομιλία του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Αρσενίου του Σιναϊτη με θέμα “Η πνευματική ζωή στην πράξη”. Η ομιλία εντάσσεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Δημήτρια 2018” που οργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής. Ο π. Αρσένιος παρομοίωσε την πνευματική ζωή...
09 Οκτωβρίου, 2018 - 7:41
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2018 - 13:10

Π. Αρσένιος Σιναϊτης: Ο πνευματικός στίβος των Χριστιανών (φωτογραφίες)

Διαδώστε:
Π. Αρσένιος Σιναϊτης: Ο πνευματικός στίβος των Χριστιανών (φωτογραφίες)

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, πλήθος πιστών παρακολούθησαν την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου την ομιλία του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Αρσενίου του Σιναϊτη με θέμα “Η πνευματική ζωή στην πράξη”. Η ομιλία εντάσσεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης “Δημήτρια 2018” που οργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής.

Ο π. Αρσένιος παρομοίωσε την πνευματική ζωή του Χριστιανού με το άθλημα του στίβου: “Όπως ο αθλητής αγωνίζεται στον στίβο με κόπο και αγώνα ώστε να κερδίσει το μετάλλιο, έτσι κι ο Χριστιανός αγωνίζεται στο πνευματικό στίβο” τόνισε, προσθέτοντας ότι η διαφορά βρίσκεται στα βραβεία, “διότι τα βραβεία του Χριστιανού είναι άφθαρτα και αιώνια, και δεν δίδονται από τους ανθρώπους αλλά από τον Θεό.

Εν συνεχεία ανέλυσε την σημασία των πειρασμών στην ζωή του πνευματικού ανθρώπου και τη σωστή αντιμετώπισή τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “οι πειρασμοί είναι δρόμος για την Βασιλεία των Ουρανών και όταν τους αντιμετωπίζουμε με δοξολογία και αγάπη , τότε γίνονται -ευλογία”.

“O Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης μιλώντας για την εμπειρία της μεγάλης δοκιμασίας έλεγε· όταν το σώμα δοκιμάζεται, τότε η ψυχή αγιάζεται. Με την αρρώστια πονάει το σώμα μας, το χωματόκτιστο αυτό σπίτι μας, αλλά έτσι θα αγάλλεται αιώνια ο νοικοκύρης του, η ψυχή μας, στο ουράνιο παλατάκι που μας ετοιμάζει ο Χριστός”.

Μετά το πέρας της ομιλίας, ο π. Αρσένιος συνομίλησε με πιστούς στο ενοριακό αρχονταρίκι του Ναού για θέματα της ορθοδόξου πνευματικότητος.

Απάντησε σε ερωτήσεις του ακροατηρίου σχετικά με την αντιμετώπιση των πειρασμών, της ασθένειας των ανθρώπων που φθονούν ή μας προκαλούν πόνο, τον τρόπο απόκτησης των αρετών.

Και τόνισε ιδιαίτερα την μεγάλη σημασία της πίστης στην ζωή του ανθρώπου, ώστε να γίνει Χριστοειδής, γεμάτος αγάπη προς όλους. “Η πίστη δεν έχει λογική, είναι υπέρλογη, είναι ένας διφυής καρπός που αρχίζει στην Γη και τελειώνει στον Ουρανό” υπογράμμισε.

 

Φωτογραφίες για το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Ορθοδοξία” Νίκος Οικονόμου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων