09/12/2018 09/12/2018 Μετά τον τελευταίο κύκλο συναντήσεων ανάμεσα στους κληρικούς και τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και τις συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για το θέμα που έχει τόσο αναστατώσει την εκκλησία, τον τελευταίο λόγο τον έχουν τώρα οι Ιεράρχες που συμμετέχουν στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο η οποία θα συνέλθει την Τρίτη στις 11/12/2018. ΑΠΟΨΗ ORTHODOXIA...
09 Δεκεμβρίου, 2018 - 11:19
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2018 - 11:24

Σε αναμονή οι Ιεράρχες, ετοιμάζεται η κυβέρνηση για τις αλλαγές-Αργούν οι γραπτές εξηγήσεις. Θέμα ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Διαδώστε:
Σε αναμονή οι Ιεράρχες, ετοιμάζεται η κυβέρνηση για τις αλλαγές-Αργούν οι γραπτές εξηγήσεις. Θέμα ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Μετά τον τελευταίο κύκλο συναντήσεων ανάμεσα στους κληρικούς και τον Αρχιεπίσκοπο αλλά και τις συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου για το θέμα που έχει τόσο αναστατώσει την εκκλησία, τον τελευταίο λόγο τον έχουν τώρα οι Ιεράρχες που συμμετέχουν στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο η οποία θα συνέλθει την Τρίτη στις 11/12/2018.

ΑΠΟΨΗ ORTHODOXIA NEWS AGENCY

Οι Ιεράρχες και κυρίως κάποιοι εξ αυτών έδωσαν πραγματική μάχη δηλώσεων στα ΜΜΕ αυτόν τον καιρό, άλλοι χρησιμοποίησαν τις ειδικές τους γνώσεις τους προκειμένου να εξηγήσουν γιατί αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να είναι θετική για την εκκλησία και άλλοι δήλωναν και δηλώνουν ξεκάθαρα ότι δε μπορεί η εκκλησία που στηρίζεται στην καθημερινότητα των δράσεων των κληρικών να τους αφήσει τώρα μόνους τους σε έναν τέτοιον αγώνα.

 

Ακούστηκαν βεβαίως και κάποιες φωνές από το “βάθος’ να λένε ότι οι κληρικοί θα γίνουν έρμαια στα χέρια των Ιεραρχών με τους οποίους ίσως να μην είχαν καλή συνεργασία.

 

Όλα αυτά όμως εξανεμίστηκαν μόλις  πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις των κληρικών με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

 

Κι εξανεμίστηκαν γιατί σε κάθε τους συνάντηση, λάμβαναν και νέες πληροφορίες τις οποίες δεν ήξεραν με αποτέλεσμα κάθε φορά να τους ξαφνιάζουν και βεβαίως να μην έχουν οι ίδιοι μια πρόχειρη υπερασπιστική γραμμή για τα συμφέροντά τους αλλά να δέχονται προς το παρόν διαβεβαιώσεις, που κάποιοι… σύμβουλοι κάποτε θα προσπαθήσουν να τις εξηγήσουν.

 

Τώρα μετά από πάμπολες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων , εκπροσώπων της εκκλησίας αλλά και καθησυχαστικών δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου οι κληρικοί κρέμονται από το τι θα αποφασίσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Έχουν τις ελπίδες τους στο να συσταθεί επιτέλους αυτή η επιτροπή, να ζητηθεί η συνεργασία τεχνικών και νομικών συμβούλων ώστε να μπορέσει η συμφωνία να προχωρήσει και με θετικά στοιχεία για το συμφέρον της Εκκλησίας και όχι μόνο του Κράτους.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ο Αρχιεπίσκοπος ήδη έχει επιδοθεί σε αναζήτηση συμβούλων κι έχει ήδη επικοινωνήσει με ονόματα τρανταχτά της Εκκλησίας με ειδικές γνώσεις, για να τους ζητήσει να τοποθετηθούν και να προχωρήσουν σε μια έκθεση που θα προχωρήσει τα πράγματα, ένα βήμα παρακάτω.

 

Την ίδια ώρα, ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου , εκπρόσωποι της κυβέρνησης επιδίδονται σε δηλώσεις καθησυχαστικές επίσης,για το ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να παίξει παιχνίδια εις βάρος της Εκκλησίας αλλά να προχωρήσει σε έναν διάλογο αποδοτικό.

 

Ο διάλογος πάντως φαίνεται να κρατήσει καιρό και η κυβέρνηση αν κι επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για να κλείσει την συμφωνία, το επόμενο βήμα της θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου οπότε και θα δώσει όπως υποσχέθηκε στους Κληρικούς γραπτές εξηγήσεις για τις αλλαγές του μισθολογικού τους.

Άραγε ξέρει κανείς ακριβώς ποιες θα είναι τελικά αυτές οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση και για τις οποίες γίνεται κύκλος συζητήσεων; ή έχουν ενημερωθεί οι ενδιαφερόμενοι μόνο με τίτλους εξηγήσεων και αποφάσεων γεγονός που θα δυσκολέψει τα πράγματα;

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων