27/11/2018 27/11/2018 Στις 9.30 ακριβώς ξεκίνησε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου, με τον Παναγιώτατου Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολμαίου και την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο Παναγιώτατος έδωσε το λόγο στον εκπρόσωπου της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να ενημερώσει τη σύνοδο για το τι ακριβώς περιείχε η...
27 Νοεμβρίου, 2018 - 9:49
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2018 - 10:46

Σε εξέλιξη η συνάντηση Γαβρόγλου -Ιεράς Συνόδου

Διαδώστε:
Σε εξέλιξη η συνάντηση Γαβρόγλου -Ιεράς Συνόδου

Στις 9.30 ακριβώς ξεκίνησε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου, με τον Παναγιώτατου Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολμαίου και την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες ο Παναγιώτατος έδωσε το λόγο στον εκπρόσωπου της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να ενημερώσει τη σύνοδο για το τι ακριβώς περιείχε η προωθούμενη συμφωνία με τη Εκκλησία της Ελλάδος αλλά κυρίως ενδιαφέρθηκε να μάθει ποιο ήταν το αποτέλεσμα των συναντήσεων της Πολιτείας όλο αυτό το διάστημα με εκκλησιαστικούς παράγοντες,

Εμφανής ήταν πάντως, η δυσαρέσκεια του Παναγιωτάτου για το γεγονός ότι δεν είχε ενημερωθεί άμεσα επί των καυτών αυτών ζητημάτων.

Ο κ. Γαβρόγλου έφτασε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στις 9 το πρωί.

Ο υπουργός, ο οποίος έφτασε αργά χθες βράδυ στην Κωνσταντινούπολη όπου και διανυκτέρευσε, ήταν ο πρώτος που πέρασε κατώφλι του Πατριαρχείου σήμερα το πρωί . Μάλιστα Ρώσοι και Τούρκοι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν από πολύ νωρίς έξω από το Πατριαρχείο δεν πρόλαβαν καν να τον πλησιάσουν λόγω της ταχύτητας που είχε ο ίδιος προκειμένου να αποφύγει πρόωρες ερωτήσεις και δηλώσεις.

Ο υπουργός έμεινε για λίγη ώρα στον προθάλαμο του γραφείο του Οικουμενικού Πατριάρχη , όπου συνομίλησε με τον διευθυντή του γραφείο τύπου του Πατριαρχείου κ. Νίκο Παπαχρήστου και με άλλους ιερείς του οικουμενικού θρόνου

Η μπλε ατζέντα που κρατούσε στα χέρια του ο κύριος υπουργός φαίνεται ότι έχει όλα τα θέματα προς συζήτηση με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων