14/11/2018 14/11/2018 Με το προεδρείο του Ιερού Συνδέσμου των Κληρικών Ελλάδος συναντήθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έδωσε την διαβεβαίωσή του ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να αποδεχθεί την εργαλειοποίηση των χιλιάδων κληρικών από τον κ. Τσίπρα και την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας τους. Τόνισε μάλιστα ότι ΝΔ δεν είχε πρότερη...
14 Νοεμβρίου, 2018 - 14:54

Σε Μητσοτάκη και Γεννηματά αντιπροσωπεία Κληρικών

Διαδώστε:
Σε Μητσοτάκη και Γεννηματά αντιπροσωπεία Κληρικών

Με το προεδρείο του Ιερού Συνδέσμου των Κληρικών Ελλάδος συναντήθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έδωσε την διαβεβαίωσή του ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να αποδεχθεί την εργαλειοποίηση των χιλιάδων κληρικών από τον κ. Τσίπρα και την αλλαγή του τρόπου μισθοδοσίας τους. Τόνισε μάλιστα ότι ΝΔ δεν είχε πρότερη ενημέρωση ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για την προωθούμενη συμφωνία.

«Προφανώς αυτό είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης και ειλικρινά θλίβομαι για το γεγονός ότι η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας τελικά χρησιμοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα στα προεκλογικά του παιχνίδια» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε ότι η εν λόγω συμφωνία δεν δεσμεύει την αξιωματική αντιπολίτευση και πως η ΝΔ δε θα επιτρέψει να αλλάξει η μισθοδοσία των κληρικών για να προσλάβει ο Τσίπρας 10.000 κομματικούς του φίλους.

Αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών συναντήθηκε και με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Αμέσως μετά την συνάντηση η κυρία Γεννηματά, δήλωσε: «Οι Έλληνες κληρικοί, οι απλοί ιερείς, κινδυνεύουν να είναι τα θύματα των κομματικών σκοπιμοτήτων του κ. Τσίπρα. Ως εδώ. Δεν μπορεί να παίζει κανείς με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών, χρησιμοποιώντας μάλιστα χρήματα του Ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να παίζει με τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ιερωμένων. Ζητώ να σταματήσουν αυτά τα σχέδια. Και ήρεμα, νηφάλια, υπεύθυνα, με αλληλοσεβασμό να συζητήσουμε με την Εκκλησία για τον διακριτό ρόλο της έναντι της Πολιτείας. Είναι ζήτημα δημοκρατίας για την Εκκλησία και την Πολιτεία».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων