05/12/2018 05/12/2018 Στις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί τελικά το Συμβούλιο Ενοποίησης που θα οδηγήσει στην δημιουργία της νέας αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, και θα εκλέξει το νέο της προκαθήμενο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ουκρανικό “Apostrophe”. “Το συμβούλιο ενοποίησης των ουκρανικών ορθοδόξων εκκλησιών θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου” γράφει το Apostrophe προσθέτοντας ότι κατά...
05 Δεκεμβρίου, 2018 - 8:36
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2018 - 10:55

Στις 15/12 το Συμβούλιο Ενοποίησης για την αυτοκεφαλία

Διαδώστε:
Στις 15/12 το Συμβούλιο Ενοποίησης για την αυτοκεφαλία

Στις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί τελικά το Συμβούλιο Ενοποίησης που θα οδηγήσει στην δημιουργία της νέας αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, και θα εκλέξει το νέο της προκαθήμενο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ουκρανικό “Apostrophe”.

“Το συμβούλιο ενοποίησης των ουκρανικών ορθοδόξων εκκλησιών θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου” γράφει το Apostrophe προσθέτοντας ότι κατά τη συνεδρίαση τα μέλη του κλήρου θα εγκρίνουν το κείμενο που έχει ήδη εκδώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο κατά την Αγία και Ιερά Σύνοδο της περασμένη εβδομάδας  και θα εκλέξει το νέο Προκαθήμενό του, ο οποίος και θα παραλάβει εν συνεχεία τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας από το Φανάρι.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων