01/11/2018 01/11/2018 Tα ευρήματα και το αρχείο της γερμανικής ανασκαφής στη νεολιθική μαγούλα Βισβίκη στη Θεσσαλία, παρουσιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο του «Αθέατου Μουσείου». Θυμίζουμε ότι το «Αθέατο Μουσείο» είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών, μέσα από την οποία έχουν παρουσιαστεί ως τώρα -χωρίς...
01 Νοεμβρίου, 2018 - 11:56
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2018 - 11:58

Στο «Αθέατο Μουσείο» μία άγνωστη γερμανική ανασκαφή

Διαδώστε:
Στο «Αθέατο Μουσείο» μία άγνωστη γερμανική ανασκαφή

Tα ευρήματα και το αρχείο της γερμανικής ανασκαφής στη νεολιθική μαγούλα Βισβίκη στη Θεσσαλία, παρουσιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο του «Αθέατου Μουσείου».

Θυμίζουμε ότι το «Αθέατο Μουσείο» είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών, μέσα από την οποία έχουν παρουσιαστεί ως τώρα -χωρίς τα αρχαία από τη γερμανική ανασκαφή- 17 θαυμάσια σύνολα αντικειμένων.

Η τωρινή παρουσίαση αποτελείται από πήλινα αγγεία, εργαλεία, μικροευρήματα, καθώς και έγγραφα, ζωγραφικές αναπαραστάσεις και συσκευασίες ευρημάτων, που ήλθαν στο φως τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 1941 στη μαγούλα Βισβίκη, κοντά στο Βελεστίνο από την σκαπάνη του Γερμανού καθηγητή Προϊστορίας και Πρωτο-ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και αξιωματικού του γερμανικού στρατού, Hans Reinerth.

Περισσότερα εδώ

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ, ΑΠΕ ΜΠΕ

Φώτο: Φωτογραφικό Αρχείο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων