10/09/2018 10/09/2018 Σαράντα έτη μετά την πρώτη τους γνωριμία ως νεοεισαχθέντες φοιτητές  στην Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., (Σεπτέμβριος ’78) παλαιοί φίλοι και συμφοιτητές είχαν την ευκαιρία να βρεθούν εφέτος σε ένα όμορφο και συγκινητικό διήμερο που φιλοξενήθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. Το πρωί της προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου...
10 Σεπτεμβρίου, 2018 - 8:23

Συνάντηση συμφοιτητών της Θεολογικής στην Ι.Μ. Λαγκαδά

Διαδώστε:
Συνάντηση συμφοιτητών της Θεολογικής στην Ι.Μ. Λαγκαδά

Σαράντα έτη μετά την πρώτη τους γνωριμία ως νεοεισαχθέντες φοιτητές  στην Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., (Σεπτέμβριος ’78) παλαιοί φίλοι και συμφοιτητές είχαν την ευκαιρία να βρεθούν εφέτος σε ένα όμορφο και συγκινητικό διήμερο που φιλοξενήθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.


Το πρωί της προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία τιμάται η εορτή των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, της εν Εφέσω Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου και του Αγίου Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης και των συν αυτώ Αγίων Αρχιερέων, Κληρικοί και λαϊκών που σφαγιάσθηκαν κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, εις τον Ιερό Ναό των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδρόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας Λουτρών Λαγκαδά, τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αμαντίας κ.κ. Ναθαναήλ, και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στεφάνου, ο οποίος χοροστάτησε και του Όρθρου και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.


Αξίζει να σημειωθεί ιδιαίτερα, ότι σειρά αυτή 1978-1982 της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., έδωσε στην Εκκλησία πολλά άξια στελέχη, μεταξύ αυτών πέντε Μητροπολίτες (οι τρεις Λειτουργούντες συν τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιο και Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν), Ηγουμένους, πολλούς Ιερείς, Μοναχούς και Μοναχές, καθώς επίσης Δασκάλους της Θεολογίας και Ακαδημαϊκούς Καθηγητές της Τριτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως.


Στην ομιλία του προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εξέφρασε σκέψεις μέσα από την ακουσθήσα Ευαγγελική και Αποστολική Περικοπή, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις σημερινές εορτές και στην σημασία αυτών.


Καλωσορίζοντας τέλος, τους παλαιούς συμφοιτητές του, υπογράμμισε την ιδιαίτερή του χαρά λόγω του ότι, η σημερινή ημέρα είναι ημέρα συνάντησης και συλλειτουργίας των παλαιών συμφοιτητών, λαϊκών και κληρικών, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει και την σημασία της επανασυνδέσεώς αυτής μετά από σαράντα έτη, εκφράζοντας με θερμούς λόγους την χαρά του για το γεγονός αυτό, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε έναν Ιερό Ναό ο οποίος και είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένος σε όλους τους νέους της Πατρίδος μας, ενθυμούμενος παράλληλα τις Ευχαριστιριακές Συνάξεις και τις συναντήσεις τους που πραγματοποιούσαν εις τον Πανεπιστημιακό Ναό της Θεολογικής Σχολής.


Εν συνεχεία όλοι οι παλαιοί συμφοιτητές και φίλοι μαζί τις οικογένειες τους, είχαν την ευκαιρία να μεταβούν στην περιοχής Όσσης, όπου και προσκύνησαν τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης, να ξεναγηθούν σε μνημεία της πόλεως, να μνημονεύσουν τους Καθηγητές τους, να αναφερθούν με αγάπη και μνήμη αγαθή σε νοσταλγικά γεγονότα και ωραίες αναμνήσεις της περιόδου εκείνης, να συζητήσουν για θέματα της επικαιρότητος και ιδιαιτέρα γύρω από την εκπαίδευση, και τέλος να ανανεώσουν το ραντεβού τους για το μέλλον.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων