17/12/2018 17/12/2018 Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου τη Ουκρανικής Ορθόδοξης  Εκκλησίας που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας Η συνεδρίαση γίνεται στην κατοικία του Μητροπολίτη Κιέβου κ. Ονουφρίου, προκειμένου να εκτιμήσει τις εξελίξεις μετά την εκλογή του του νέου Προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Κιέβου ετέλεσε Θεία Λειτουργία στον Άγιο Θεόδοσιο...
17 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:34
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2018 - 13:36

Συνεδριάζει εκτάκτως η Ουκρανική Εκκλησία του Πατρ. Μόσχας

Διαδώστε:
Συνεδριάζει εκτάκτως η Ουκρανική Εκκλησία του Πατρ. Μόσχας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου τη Ουκρανικής Ορθόδοξης  Εκκλησίας που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας

Η συνεδρίαση γίνεται στην κατοικία του Μητροπολίτη Κιέβου κ. Ονουφρίου, προκειμένου να εκτιμήσει τις εξελίξεις μετά την εκλογή του του νέου Προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Κιέβου ετέλεσε Θεία Λειτουργία στον Άγιο Θεόδοσιο στην Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ονούφριο είχε δηλώσει ότι παρέμβαση των πολιτικών στις εκκλησιαστικές υποθέσεις διχάζει περαιτέρω την ουκρανική εκκλησία.

«Εάν οι πολιτικοί δεν είχαν παρέμβει θα είχαμε ενωθεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά παρεμβαίνουν και μας χωρίζουν ακόμα περισσότερο επειδή προσεγγίζουν την εκκλησιαστική ζωή και επιλύουν τα προβλήματα της εκκλησίας με πολιτικά πρότυπα. Ωστόσο δεν πλησιάζουν την ζωή της εκκλησίας που είναι τελείως διαφορετική » τόνισε προσθέτοντας ότι συμβούλιο ενοποίησης που διεξήχθη απέχει πολύ από αυτό που είχε δηλωθεί ότι θα ήταν.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων