19/11/2018 19/11/2018 Για τον Δεκέμβριο παραπέμπεται τελικά η σύγκλιση της ενωτικής συνέλευσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας. Όπως μεταδίδουν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης η αρχική ημερομηνία διεξαγωγής της είχε οριστεί για τις 22 Νοεμβρίου 2018, ωστόσο, ο χρόνος για την προετοιμασία της δεν φαίνεται να επαρκεί. Για την προετοιμασία της συνέλευσης, μάλιστα, έφτασε την περασμένη εβδομάδα στο...
19 Νοεμβρίου, 2018 - 8:54
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2018 - 13:01

Τον Δεκέμβριο οι αποφάσεις για την ουκρανική αυτοκεφαλία

Διαδώστε:
Τον Δεκέμβριο οι αποφάσεις για  την ουκρανική αυτοκεφαλία

Για τον Δεκέμβριο παραπέμπεται τελικά η σύγκλιση της ενωτικής συνέλευσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας. Όπως μεταδίδουν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης η αρχική ημερομηνία διεξαγωγής της είχε οριστεί για τις 22 Νοεμβρίου 2018, ωστόσο, ο χρόνος για την προετοιμασία της δεν φαίνεται να επαρκεί.

Για την προετοιμασία της συνέλευσης, μάλιστα, έφτασε την περασμένη εβδομάδα στο Κίεβο ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Μόσχας, η οποία κάνει λόγω για παραβίαση των ιερών κανόνων. “Η ημερομηνία διεξαγωγής του συμβουλίου έχει οριστεί για τις 9 και 10 Δεκεμβρίου” δήλωσαν εκκλησιαστικές πηγές στο LB.ua.

Στο συμβούλιο αναμένεται να εγκριθεί η διαδικασία για τη δημιουργία αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας και να εκλέξει το νέο Προκαθήμενό της.

Την ίδια ώρα πληθαίνουν οι αντιδράσεις από πλευράς τόσο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC), που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας, όσο και της Ρωσικής Εκκλησίας.
Ο Αρχιερέας Νικολάι Ντανίλεβιτς, της UOC, αμφισβητεί την αυτοκεφαλία, λέγοντας ότι η νέας εκκλησία θα λάβει το καθεστώς ανεξάρτητης Αρχιεπισκοπής, σύμφωνα με το μοντέλο της Τσεχίας και της Σλοβακίας. Θα λειτουργεί ανεξάρτητα, αλλά θα λαμβάνει μύρο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο θα πρέπει να εγκρίνει και την εκλογή του Προκαθήμενού της.

Εξάλλου, ο Μητροπολίτης Κριμαίας Λάζαρος, εξέφρασε την υποστήριξή του στο Προκαθήμενο της UOC, Μητροπολίτη. κ. Ονούφριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων