06/11/2018 06/11/2018 Σε διμερές σύμφωνο για τον χωρισμό Eκκλησίας και Kράτους θα προχωρήσουν Αρχιεπίσκοπος και Πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό ρεπορτάζ και τις πηγές του διεθνούς πρακτορείου εκκλησιαστικών ειδήσεων, Ορθοδοξία. Η έκτακτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο (φώτο) λαμβάνει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα φέρει σημαντικές ανακατατάξεις....
06 Νοεμβρίου, 2018 - 15:27
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2018 - 19:33

Ο Αρχιεπίσκοπος στον Πρωθυπουργό για το σύμφωνο χωρισμού Εκκλησίας από το Κράτος

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος στον Πρωθυπουργό για το σύμφωνο χωρισμού  Εκκλησίας από το Κράτος

Σε διμερές σύμφωνο για τον χωρισμό Eκκλησίας και Kράτους θα προχωρήσουν Αρχιεπίσκοπος και Πρωθυπουργός σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό ρεπορτάζ και τις πηγές του διεθνούς πρακτορείου εκκλησιαστικών ειδήσεων, Ορθοδοξία.

Η έκτακτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο (φώτο) λαμβάνει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα φέρει σημαντικές ανακατατάξεις.

Οι κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι η συνάντηση αναμένεται να είναι αποφασιστική και σπουδαία σε ότι αφορά τα άλυτα προβλήματα μεταξύ τους.

 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος  συνοδεύεται από από τους Μητροπολίτες Ιωαννίνων Μάξιμο και Πατρών Χρυσόστομο, καθώς και από τον Επίσκοπο Σαλώνων Αντώνιο, Διευθυντή των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδας, οπότε θα παραδοθεί στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιστολή, η οποία θα αναφέρεται στις θέσεις της Εκκλησίας και στο σύμφωνο που θα υπογραφεί.

Το σύμφωνο, ουσιαστικά, στρώνει το χαλί ως διαδικασία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η οποία έρχεται, από ότι φαίνεται, σε μία κατάλληλη στιγμή της επικαιρότητας.

Η περιουσία της Εκκλησίας και το μισθολογικό θα είναι αυτά που θα πρωταγωνιστούν στο σύμφωνο και θα αναφέρεται ότι θα υπάρχει ειδική εταιρεία με μέτοχο το δημόσιο που θα διαχειρίζεται την περιουσία της Εκκλησίας, ενώ 10000 ιερείς θα πληρώνονται πλέον από την Εκκλησία και όχι από το δημόσιο.

Πάντως, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας της τριήμερης τακτικής συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου άφησε να εννοηθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος θεωρεί δεδομένο ως βάση συζήτησης για την Αναθεώρηση του Συντάγματος το γερμανικό μοντέλο θρησκευτικής ουδετερότητας.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου και η πρόταση της κυβέρνησης για την Αναθεώρηση του Αρθρου 3 προβλέπει ότι “έχει έρθει ο καιρός ώστε να κατοχυρωθεί ρητά στο Σύνταγμα η θρησκευτική ουδετερότητα του ελληνικού κράτους, η οποία θα συμβάλει στον φιλελεύθερο χαρακτήρα του Συντάγματος” όπως πιστεύει και διατυμπανίζει.

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ ΜΠΕ, Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων