10/01/2024 10/01/2024 Ένας 11χρονος από την πόλη Ροσάριο στην επαρχία Σάντα Φε της Αργεντινής, με τ’ όνομα Μπαουτίστα, ενθουσιάστηκε με την ελληνική γλώσσα σε τέτοιο βαθμό που διέπρεψε σε διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 100 παιδιά της ηλικίας του από τη Λατινική Αμερική. Αν και μαθαίνει μόλις έναν χρόνο ελληνικά και δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την...
10 Ιανουαρίου, 2024 - 17:42
Τελευταία ενημέρωση: 10/01/2024 - 17:25

11χρονος από την Αργεντινή διέπρεψε σε διαγωνισμό για την ελληνική γλώσσα

Διαδώστε:
11χρονος από την Αργεντινή διέπρεψε σε διαγωνισμό για την ελληνική γλώσσα

Ένας 11χρονος από την πόλη Ροσάριο στην επαρχία Σάντα Φε της Αργεντινής, με τ’ όνομα Μπαουτίστα, ενθουσιάστηκε με την ελληνική γλώσσα σε τέτοιο βαθμό που διέπρεψε σε διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 100 παιδιά της ηλικίας του από τη Λατινική Αμερική.

Αν και μαθαίνει μόλις έναν χρόνο ελληνικά και δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα, κατάφερε να κόψει πρώτος το νήμα του διαγωνισμού.

Η πρωτοβουλία του διαγωνισμού ανήκει στην Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση «Νόστος», η οποία συγκέντρωσε περισσότερα από 100 παιδιά από τη Λατινική Αμερική. Η αρχική ιδέα ήταν να εξερευνήσουν πώς η ελληνική γλώσσα επηρέασε άλλες γλώσσες μέσω του λεξιλογίου της.

Η μελέτη της ελληνικής γλώσσας αποκαλύπτει την πλούσια ιστορία και τον αντίκτυπό της σ’ άλλες γλώσσες, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την κατανόηση της επιστημονικής ορολογίας και της γλωσσικής εξέλιξης, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Αυτός ο διαγωνισμός ενθαρρύνει την εμβάθυνση στη μελέτη της γλώσσας και είναι ένα βήμα προς τη διαρκή μάθηση και την ανάπτυξη γλωσσικών δεξιοτήτων, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.

Πηγή: greek.vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων