31/01/2019 31/01/2019 Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου “Αληθώς” έχει την τιμή να αφιερώσει την 4η εκδήλωση του η΄ κύκλου δράσεών του στον Ζακύνθιο και μέγα “Φιλόπατρι” Ποιητή ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟ-ΙΩΑΝΝΙΔΗ(1792-1869), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης, κατά το τρέχον έτος, 150 χρόνων από τον θάνατό του και με γενικό τίτλο, τους στίχους του ίδιου: “και με φως και με θάνατον...
31 Ιανουαρίου, 2019 - 19:41

150 χρόνια Ανδρέας Κάλβος στο Κέντρο Λόγου ΑΛΗΘΩΣ

Διαδώστε:
150 χρόνια Ανδρέας Κάλβος στο Κέντρο Λόγου ΑΛΗΘΩΣ

Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου “Αληθώς” έχει την τιμή να αφιερώσει την 4η εκδήλωση του η΄ κύκλου δράσεών του στον Ζακύνθιο και μέγα “Φιλόπατρι” Ποιητή ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟ-ΙΩΑΝΝΙΔΗ(1792-1869), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης, κατά το τρέχον έτος, 150 χρόνων από τον θάνατό του και με γενικό τίτλο, τους στίχους του ίδιου: “και με φως και με θάνατον ακαταπαύστως”.

Η κάλβεια φιλολογική – μουσική αυτή εκδήλωση θα γίνει στον Ναό της Παναγούλας Μπανάτου, την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 7.30 το βράδυ και θα περιλαμβάνει:

Στο πρώτο μέρος, ο Φιλόλογος κ. Γιώργος Φιορεντίνος θα δώσει διάλεξη, με θέμα: “Ο ανεικόνιστος Ανδρέας Κάλβος, ανάμεσα στον Σολωμό και τον Φώσκολο”.

Στο δεύτερο μέρος, δυο συνεργαζόμενα χορωδιακά σχήματα του νησιού, η Παιδική – Νεανική Χορωδία Ζακύνθου και η Χορωδία Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ζακύνθου, θα αποδώσουν μελοποιημένα ποιήματα του τιμώμενου Ποιητή κι ε΄να νεότερο άσμα, που αφορά στην φυσιογνωμία του Κάλβου. Θα διευθύνει ο Μουσικός κ. Αντώνης Κλάδης, ενώ στο πιάνο θα είναι ο Δημήτρης Αναστόπουλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων