19/05/2021 19/05/2021 Τα 102 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου τίμησε η Θεσσαλονίκη σε μία σεμνή τελετή επιμνημόσυνης δέησης στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην πλατεία της Αγίας Σοφίας. Η τελετή ξεκίνησε στις 18:30 της Τετάρτης 19 Μαϊου με την επιμνημόσυνη δέηση από τον προιστάμενο του Ι.Κ. Ν. Της Του Θεού Σοφίας αρχιμ...
19 Μαΐου, 2021 - 20:29
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2021 - 21:32

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση – 102 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Διαδώστε:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση – 102 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Τα 102 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου τίμησε η Θεσσαλονίκη σε μία σεμνή τελετή επιμνημόσυνης δέησης στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην πλατεία της Αγίας Σοφίας.

Η τελετή ξεκίνησε στις 18:30 της Τετάρτης 19 Μαϊου με την επιμνημόσυνη δέηση από τον προιστάμενο του Ι.Κ. Ν. Της Του Θεού Σοφίας αρχιμ Ειρηναίο Βογιατζή μαζί με τον διάκονο Αλέξανδρο Νικολόγιου. Παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στην συνέχεια ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο.

Τέλος, με την συνοδεία της ποντιακής λύρας ακούστηκαν ποιήματα και ποντιακά τραγούδια από τα μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα 353000 θύματα της Γενοκτονίας και ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος / Φώτο: Ραφαήλ Γεωργιάδης – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Όλη η Ελλάδα θυμάται τη γενοκτονία των Ποντίων την ώρα που η Τουρκία επιχειρεί προκλητική διαστρέβλωση της ιστορίας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων