14/02/2020 14/02/2020 Μία «Βόλτα στην ΟΑΚ» –έχοντας ως επίκεντρο τις περιβαλλοντικές δράσεις του Ιδρύματος– πραγματοποίησαν 50 μαθητές της Γ΄ Τάξης, μαζί με τους καθηγητές τους, από το 4ο ΓΕΛ Τρίπολης Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της Πενθήμερης εκδρομής τους, στην Κρήτη. Τους μαθητές υποδέχθηκε η επιστημονική συνεργάτιδα του Ιδρύματος, Μαρία Χατζηαποστόλου, η οποία τους μίλησε για την ιστορία και...
14 Φεβρουαρίου, 2020 - 20:19
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2020 - 20:08

50 μαθητές απο την Τρίπολη στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Διαδώστε:
50 μαθητές απο την Τρίπολη στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

Μία «Βόλτα στην ΟΑΚ» –έχοντας ως επίκεντρο τις περιβαλλοντικές δράσεις του Ιδρύματος– πραγματοποίησαν 50 μαθητές της Γ΄ Τάξης, μαζί με τους καθηγητές τους, από το 4ο ΓΕΛ Τρίπολης Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της Πενθήμερης εκδρομής τους, στην Κρήτη.

Τους μαθητές υποδέχθηκε η επιστημονική συνεργάτιδα του Ιδρύματος, Μαρία Χατζηαποστόλου, η οποία τους μίλησε για την ιστορία και το έργο του Ιδρύματος, αλλά και τη μορφή του μακαριστού Ιεράρχη Ειρηναίου Γαλανάκη, τονίζοντας τη διάσταση της καταλλαγής και της συναδέλφωσης που διακονεί η Ακαδημία.

 

 

 

Στη συνέχεια, ο επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος και Υπεύθυνος του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας, Αντώνης Καλογεράκης, παρουσίασε οπτικοακουστικό υλικό για την κλιματική αλλαγή και συζήτησε με τους μαθητές για την ενεργειακή μετάβαση μέσω της ανάπτυξης ενεργειακών κοινοτήτων. Τα νέα παιδιά συμμετείχαν με ενδιαφέρον στη συζήτηση, απευθύνοντας ερωτήσεις στον κ. Καλογεράκη, ο οποίος τόνισε τη μεγάλη σημασία της ίδρυσης ενεργειακών κοινοτήτων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη της φορητής μονάδας που κατασκεύασε η ΟΑΚ για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από φωτοβολταϊκά κύτταρα 270 Watt με τη χρήση μπαταρίας και αντιστροφέα τάσης για την κάλυψη αναγκών φωτισμού και απαιτήσεων λειτουργίας οικιακών συσκευών.

Τέλος, περιηγήθηκαν στην Αίθουσα όπου φυλάσσονται τα αντίγραφα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου από την ταινία του σκηνοθέτη Ιωάννη Σμαραγδή, “El Greco”, στην Εικαστική Έκθεση της Πέπης Χατζηδάκη, με θέμα: «Οι δικοί μου πρόσφυγες», μαθαίνοντας το σεβασμό για το διαφορετικό, καθώς και στο Μουσείο Κρητικών Βοτάνων.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων