17/11/2020 17/11/2020 Απαντήσεις έδωσε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 104,6 για τη Θεία Κοινωνία η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Δημόσιας Υγείας ΕΚΠΑ και πρόεδρος Ινστιτούτου Πρόληψης, Αθηνά Λινού. Η κ. Λινού αποκάλυψε ότι έχει στείλει 12 οδηγίες στην Ιερά Σύνοδο για τον κορωνοϊό. Ανάμεσα στις οδηγίες που έστειλε η κ. Λινού είναι να μην ασπάζονται οι πιστοί...
17 Νοεμβρίου, 2020 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2020 - 10:43

A. Λινού: “H Θεία Κοινωνία είναι θέμα δογματικό”

Διαδώστε:
A. Λινού: “H Θεία Κοινωνία είναι θέμα δογματικό”

Απαντήσεις έδωσε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού ΘΕΜΑ 104,6 για τη Θεία Κοινωνία η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Δημόσιας Υγείας ΕΚΠΑ και πρόεδρος Ινστιτούτου Πρόληψης, Αθηνά Λινού. Η κ. Λινού αποκάλυψε ότι έχει στείλει 12 οδηγίες στην Ιερά Σύνοδο για τον κορωνοϊό.

Ανάμεσα στις οδηγίες που έστειλε η κ. Λινού είναι να μην ασπάζονται οι πιστοί τις Εικόνες και τα χέρια των ιερέων ενώ τονίζει ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα απόστασης καθώς και προτείνει οι Λειτουργίες να γίνονται σε εξωτερικούς χώρους ενώ όλοι πρέπει να φορούν μάσκα.

Για την Ιερή Λαβίδα και την Θεία Κοινωνία η κ. Λινού ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για δογματικό θέμα και είναι απόφαση της Εκκλησίας.

Σχολιάζοντας την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, να αναλάβει η ίδια το υπουργείο Υγείας ως πρόσωπο κοινής αποδοχής από όλα τα κόμματα, είπε ότι είναι τιμητική πρόταση, έχει περάσει από πολιτικές θέσεις κατά την διάρκεια της μακράς πορείας της, μόνο κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε.

Σημείωσε όμως, ότι αυτή τη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτό που είναι βασική προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και ειδικά μέτρα για τη σίτιση των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων