22/11/2020 22/11/2020 Στην ομιλία του στην Εξόδιο Ακολουθία του Πατριάρχη Ειρηναίου ο Πρόεδρος της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς τόνισε ότι ο Πατριάρχης “έκλεισε τα μάτια του με τον τρόπο που έζησε, ειρηνικά με τον εαυτό του, τον Θεό, την Εκκλησία και τους ανθρώπους”. Ενώ υποστήριξε ότι “η αγάπη ήταν η βάση όλης της πίστης του”.  Ο κ....
22 Νοεμβρίου, 2020 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2020 - 14:22

A. Βούτσιτς: “Η αγάπη ήταν η βάση όλης της πίστης του”

Διαδώστε:
A. Βούτσιτς: “Η αγάπη ήταν η βάση όλης της πίστης του”

Στην ομιλία του στην Εξόδιο Ακολουθία του Πατριάρχη Ειρηναίου ο Πρόεδρος της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς τόνισε ότι ο Πατριάρχης “έκλεισε τα μάτια του με τον τρόπο που έζησε, ειρηνικά με τον εαυτό του, τον Θεό, την Εκκλησία και τους ανθρώπους”. Ενώ υποστήριξε ότι “η αγάπη ήταν η βάση όλης της πίστης του”. 

Ο κ. Βούτσιτς εξήγησε ότι ο Πατριάρχης “Ήξερε πολύ καλά ότι η πίστη και η ελπίδα είναι αδύνατα χωρίς την αγάπη” ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατασκευή του Ναού του Αγίου Σάββα και την επιθυμία του Σέρβου Πατριάρχη “να μην καταστρέψουμε ποτέ τον Ναό του, το όνειρό του” ενώ κατέληξε την ομιλία του τονίζοντας ότι ήταν υπεύθυνος για την ενότητα των Σέρβων στη Σερβία και τη Δημοκρατία Σέρπσκα. Και σημείωσε “Η μεγαλύτερη ανησυχία του ήταν το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και ενήργησε ορθολογικά και με σύνεση, ώστε να μην αναγνωρίσουμε ποτέ ένα ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο. Πίστευε στην αυξανόμενη δύναμη του σερβικού κράτους, πίστευε ότι ήταν δυνατή μια δίκαιη λύση τόσο για το Κοσσυφοπέδιο όσο και για τη Μετόχια» σημείωσε εμφανώς συγκινημένος ο κ. Βούτσιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ  – Η Εξόδιος Ακολουθία του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου – η Ορθοδοξία αποχαιρετά μια φωτεινή μορφή γνήσιου χριστιανικού ήθους

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων