13/07/2020 13/07/2020 Διαφορετική εικόνα από αυτή που προωθεί η τουρκική κυβέρνηση, αναφορικά με γνώμη του τουρκικού λαού για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, προβάλει ανεξάρτητη έρευνα που διενεργήθηκε. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ερευνητικής εταιρείας Metropoll Research η οποία διεξήχθη τον Ιούνιο και δημοσιεύτηκε σήμερα, μόνο το 46% του τουρκικού λαού είναι υπέρ της μετατροπής...
13 Ιουλίου, 2020 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2020 - 11:03

Αγία Σοφία: Κάτω από τους μισούς Τούρκους επικροτούν την απόφαση

Διαδώστε:
Αγία Σοφία: Κάτω από τους μισούς Τούρκους επικροτούν την απόφαση

Διαφορετική εικόνα από αυτή που προωθεί η τουρκική κυβέρνηση, αναφορικά με γνώμη του τουρκικού λαού για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, προβάλει ανεξάρτητη έρευνα που διενεργήθηκε.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ερευνητικής εταιρείας Metropoll Research η οποία διεξήχθη τον Ιούνιο και δημοσιεύτηκε σήμερα, μόνο το 46% του τουρκικού λαού είναι υπέρ της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και το 44% είναι εναντίον. Μάλιστα η βάση του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης τάσσεται εναντίον της μετατροπής σε τζαμί κατά 50% και μόνο το 40% είναι υπέρ.  Επίσης, το 44% θεωρούν ότι η κίνηση έχει στόχο να στρέψει την προσοχή του λαού από τα πραγματικά οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Σε άλλη έρευνα του Istanbul Economics το 46,9% υποστηρίζουν τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ενώ το 38,3% τάσσονται εναντίον.

Υπενθυμίζεται ότι οι δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ έκαναν λόγο για 80% του τουρκικού λαού υπέρ της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων