19/04/2020 19/04/2020 Πάντα αλλά κυρίως τέτοιες μέρες το μυαλό μας πάει στους αγιοταφίτες μοναχούς που δίνουν μεγάλο αγώνα για να επιβιώσουν οι ίδιοι, από τους αλλόθρησκους οι οποίοι διαρκώς τους εκβιάζουν και εγκληματούν εις βάρος τους προκειμένου να τους εξαφανίσουν από την Αγία Γη. Ο αγώνας που δίνουν είναι πολύ μεγάλος για να σώσουν τα Άγια Προσκυνήματα...
19 Απριλίου, 2020 - 12:26
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2020 - 12:43

“Αν μιλήσεις, το βράδυ θα βάλουν φωτιά να σε κάψουν” Μαρτυρία

Διαδώστε:
“Αν μιλήσεις, το βράδυ θα βάλουν φωτιά να σε κάψουν” Μαρτυρία

Πάντα αλλά κυρίως τέτοιες μέρες το μυαλό μας πάει στους αγιοταφίτες μοναχούς που δίνουν μεγάλο αγώνα για να επιβιώσουν οι ίδιοι, από τους αλλόθρησκους οι οποίοι διαρκώς τους εκβιάζουν και εγκληματούν εις βάρος τους προκειμένου να τους εξαφανίσουν από την Αγία Γη.

Ο αγώνας που δίνουν είναι πολύ μεγάλος για να σώσουν τα Άγια Προσκυνήματα και πολλές φορές παλεύουν μόνοι τους. Σε κάθε σχεδόν μοναστήρι της Αγίας γης διακονεί ένας μόνο μοναχός και η ζωή τους είναι πραγματικά συγκλονιστική. Στη μονή του αββά Θεοδοσίου, ο ηγούμενος, γέροντας Ιερόθεος μιλάει σε μια ομάδα προσκυνητών για τα βασανιστήρια αυτά που περνάει.

Ο λόγος που δείχνουμε αυτή τη μαρτυρία που καταγράψαμε στο παρελθόν, είναι γιατί θα θέλαμε να αντιληφθούμε όλοι μαζί, ότι μέσα από αυτούς τους ανθρώπους δοξάζεται ο Κύριος αφού και οι ίδιοι στην Αγία Γη σταυρώνονται καθημερινά ώσπου να έρθει η ώρα της δικής τους Ανάστασης.

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

(από το αρχείο της Μαρίας Γιαχνάκη)

Ο μοναχός Ιερόθεος υπηρετεί πάνω απο 65 χρόνια στην Αγία Γη. Ως ηγούμενος του μοναστηριού του Αγίου Θεοδοσίου τα τελευταία χρόνια έχει περάσει πολλές κακουχίες, έχει δεχθεί επιθέσεις από εξτρεμιστές, έχει φάει ξύλο και έχει εκδιωχθεί και απειληθεί. Εκείνος όμως απλός και ταπεινός πεισματάρης και με βαθιά πίστη υπομένει τα βάσανα για να μην προδώσει τα άγια προσκυνήματα στα οποία γεννήθηκε ο Ιησούς.

Πριν από τους Αγίους Τόπους  είχε υπηρετήσει ως έφεδρος στην Κορέα και στο Βιετνάμ. Εγινε μοναχός και με τα χρόνια χειροτονήθηκε και διετέλεσε ηγούμενος στο Ορος Θαβώρ,στην μονή του Τιμίου προδρόμου στον Ιορδάνη ποταμό,στην μονή επίσης του Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτου την περίοδο του Πολέμου των 6 ημερών,έκανε ηγούμενος στη μονή του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα, αλλά και σε άλλα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.

Είναι από τους τελευταίους εν ζωή γέροντες του Πατριαρχείου μας.

Στη λαύρα του Οσίου Θεοδοσίου έχει αφιερώσει τη ζωή του τα τελευταία έτη. Ζει εκεί και λειτουργεί καθημερινά , αν και είναι πια περίπου 90 ετών.
“έχω φάει ξύλο….με το τσουβάλι απότους φανατικούς αλλόθρησκους της περιοχής!!!  Από τις μπουνιές που έχω
φάει…..δεν ακούω καθόλου από το ένα αυτί, αλλά και από το άλλο…..λίγο κι από κει ακούω!!! Από το δεξί μάτι έχω πρόβλημα από χαστούκι που έφαγα από πρώην δήμαρχο του χωριού,ο οποίος όπως με χαστούκισε …μου έσκισε με το νύχι του το μάγουλο μου και μια ελιά που είχα στο πρόσωπο” και μας έδειξε το σημάδι που έχει μέχρι σήμερα!!!

“Αλλη φορά μου έσπασαν το χέρι ,και το είχα στο γύψο….τόσο καιρό!!! Αλλη φορά ,μου είχαν σπάσει το πόδι, …κάποια φορά θέλησαν να μας κάψουν…ζωντανούς με τις καλογριές μου, άλλη φορά ,άνοιξαν τάφο στα κτήματα της μονής απέξω…..και θέλησαν να με θάψουν ζωντανό!!!Αν δεν τσίριζαν οι μοναχές και κάποιες περαστικές
γυναίκες….θα το είχαν κάνει!!! Ο δε πετροπόλεμος….είναι πλέον συνήθεια μας!!!Μας πετροβολάνε συχνά….,άσε το φτύσιμο και το βρισίδι…..,μας έχουν γίνει η καλημέρα μας!!! Δόξα τω Θεώ”

“Έτσι κρατήθηκαν και κρατιώνται αυτά τα ιερά χώματα και τα μοναστήρια μας στην Αγία Γη!!! Δεν έχει άνεση εδώ και ανάπαυλα”!!!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων