11/01/2020 11/01/2020 Ο επίτιμος Πατριάρχης της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας Φιλάρετος Ντενισένκο ανακάλεσε την υπογραφή του που έβαλε στο διάταγμα της τοπικής Συνόδου του Πατριαρχείου Κιέβου στις 15 Δεκεμβρίου του 2018 περί της διάλυσης του Πατριαρχείου, προφασιζόμενος το δικαίωμά του που του παρέχει το Σύνταγμα της χώρας και η Σύμβαση περί προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων και βασικών...
11 Ιανουαρίου, 2020 - 12:56
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2020 - 12:49

Ανακαλεί την υπογραφή ο Φιλάρετος!

Διαδώστε:
Ανακαλεί την υπογραφή ο Φιλάρετος!
Ο επίτιμος Πατριάρχης της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας Φιλάρετος Ντενισένκο ανακάλεσε την υπογραφή του που έβαλε στο διάταγμα της τοπικής Συνόδου του Πατριαρχείου Κιέβου στις 15 Δεκεμβρίου του 2018 περί της διάλυσης του Πατριαρχείου, προφασιζόμενος το δικαίωμά του που του παρέχει το Σύνταγμα της χώρας και η Σύμβαση περί προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών.
Τους τελευταίους μήνες ο Φιλάρετος έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι το Πατριαρχείο Κιέβου συνεχίζει την δράση του και δεν προτίθεται να εκπληρώσει τους τρεις όρους του τόμου περί αυτοκεφαλίας.
Ταυτόχρονα στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δήλωσαν ότι οι συνελεύσεις υπό την ηγεσία του Φιλαρέτου δεν μπορούν να αναγνωριστούν από την Ιερά Σύνοδο και οι αποφάσεις είναι μηδαμινές από τη νομική και κανονιστική άποψη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων