27/11/2019 27/11/2019 Φυλλάδιο “ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ” εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος, που έχει ως στόχο την ενημέρωση των πιστών, σχετικά με το ζήτημα της αποτέφρωσης και αναμένεται να μοιραστεί στις εκκλησίες τις επόμενες ημέρες. Στο φυλλάδιο αποτυπώνεται η αρνητική θέση της Εκκλησίας στην αποτέφρωση των νεκρών ενώ περιγράφονται τα στάδια της αποτέφρωσης, καύση -κονιορτοποίηση ανθρώπινου σκελετού, αναφέροντας πως...
27 Νοεμβρίου, 2019 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 27/11/2019 - 21:38

“Ανακύκλωση Απορριμμάτων” η αποτέφρωση των νεκρών

Διαδώστε:
“Ανακύκλωση Απορριμμάτων” η αποτέφρωση των νεκρών

Φυλλάδιο “ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ” εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος, που έχει ως στόχο την ενημέρωση των πιστών, σχετικά με το ζήτημα της αποτέφρωσης και αναμένεται να μοιραστεί στις εκκλησίες τις επόμενες ημέρες.

Στο φυλλάδιο αποτυπώνεται η αρνητική θέση της Εκκλησίας στην αποτέφρωση των νεκρών ενώ περιγράφονται τα στάδια της αποτέφρωσης, καύση -κονιορτοποίηση ανθρώπινου σκελετού, αναφέροντας πως η πρακτική αυτή «δεν διαφέρει και πολύ από την ανακύκλωση απορριμμάτων».

«Η Εκκλησία αρνείται ότι είναι αξιοπρεπές για τον κεκοιμημένο άνθρωπο να καεί σε κλίβανο και να θρυμματισθεί σε μίξερ», αναφέρει σε άλλο σημείο το φυλλάδιο.

«Τρανό παράδειγμα για την ιερότητα του ανθρώπινο σώματος είναι η τιμητική προσκύνηση των ιερών λειψάνων των Αγίων. «Η ταφή ανήκει στην παράδοση της Εκκλησίας, η οποία έχοντας ως βάση την Ευαγγελική και Πατερική διδασκαλία σέβεται το ανθρώπινο σώμα ως δημιούργημα του Θεού, γι’ αυτό το ενταφιασμένο σώμα γίνεται αντικείμενο φροντίδας και προσευχών» και για αυτό «Το νεκρό σώμα το θεωρεί όχι ως ‘’στερεό απόβλητο, όπως (κατ’ αποτέλεσμα) το αντιμετωπίζουν οι θιασώτες της αποτέφρωσης, αλλά το περιβάλλει με σεβασμό και τιμή», είναι μερικά επίσης από τα σημεία που τονίζονται στο φυλλάδιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων