11/01/2023 11/01/2023 Καταβάλλονται διπλωματικές προσπάθειες, ώστε να υπάρξει η αναγκαία διόρθωση στο προσχέδιο των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ώστε τα όσα καταγράφονται να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο ΡΙΚ (Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου) για την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Ιδρύματος, ο Πρόεδρος...
11 Ιανουαρίου, 2023 - 15:03
Τελευταία ενημέρωση: 11/01/2023 - 15:04

Αναστασιάδης για Κυπριακό: Διπλωματικές προσπάθειες για αναγκαίες διορθώσεις στην έκθεση των Ηνωμένων Εθνών

Διαδώστε:
Αναστασιάδης για Κυπριακό: Διπλωματικές προσπάθειες για αναγκαίες διορθώσεις στην έκθεση των Ηνωμένων Εθνών

Καταβάλλονται διπλωματικές προσπάθειες, ώστε να υπάρξει η αναγκαία διόρθωση στο προσχέδιο των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ώστε τα όσα καταγράφονται να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο ΡΙΚ (Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου) για την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Ιδρύματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου είπε ότι «θέλω να εκφράσω ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τελευταία φορά βεβαίως, αλλά και ως άνθρωπος όμως, θερμότατες ευχές για υγεία, καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας, και το πιο σημαντικό, η νέα χρονιά ας σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για αποτροπή και ανατροπή αυτών που η Τουρκία για δεκαετίες επιδιώκει.

Εύχομαι στον καθένα και την καθεμιά των συμπολιτών μας υγεία, πρόοδο και στην πατρίδα μας προκοπή».

Ερωτηθείς ποιος είναι ο πρώτος του στόχος για το 2023, ο Πρόεδρος απάντησε «να ξεκουραστώ για ένα διάστημα και εν συνεχεία να αποφασίσω πώς δραστηριοποιούμαι όχι ενεργά πλέον ή παρεμβαίνοντας από ό,τι ακούω (να λέγεται). Στην πολιτική ή παρεμβαίνοντας για να δημιουργώ είτε θετικά είτε αρνητικά. Βεβαίως μια ζωή πέραν του μισού της ηλικίας μου είμαι αφοσιωμένος στα πολιτικά, δεν θα πάψω ποτέ να ενδιαφέρομαι για όσα αφορούν την πατρίδα μας».

Κληθείς να πει κατά πόσο είναι ικανοποιημένη η Κυβέρνηση από το λεκτικό του προσχεδίου των εκθέσεων του ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος είπε «χωρίς αμφιβολία όχι, αλλά μιλάμε για το προσχέδιο. Θα πρέπει να κατανοήσετε ότι καταβάλλονται διπλωματικές προσπάθειες, ώστε να υπάρξει η αναγκαία διόρθωση, ώστε τα όσα καταγράφονται στο προσχέδιο να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, κάτι που αυτή τη στιγμή το προσχέδιο δεν το εκφράζει ποσώς».

Κληθείς να αναφερθεί στα εγκαίνια του γηπέδου εντός της νεκρής ζώνης, ο Πρόεδρος είπε «είναι για αυτό που λέω ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά, αντικειμενικά και οι διάφορες κινήσεις ή στις διάφορες εκθέσεις να καταγράφονται οι εντολές που δίνονται από ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και ιδιαίτερα οι παράμετροι μέσα στις οποίες οφείλει να κινείται ο ΓΓ αλλά και όσοι εκ των αντιπροσώπων του βρίσκονται είτε στην Κύπρο είτε αλλού».

Συνάντηση με την Πριγκίπισσα Άννα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνάντηση με την Πριγκίπισσα Άννα του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο με σκοπό να επιθεωρήσει το απόσπασμα της Βρετανίας στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Την Πριγκίπισσα Άννα υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης και ακολούθως η Πριγκίπισσα Άννα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στο γραφείο του.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέβη σε ενημέρωση για την παρούσα φάση του Κυπριακού και τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, ενώ συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της κλιματικής αλλαγής και των τραγικών επιπτώσεων της, καθώς και η ενεργειακή κρίση που δημιουργείται συνεπεία της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δώρισε στην Πριγκίπισσα Άννα ένα ασημένιο αντίγραφο κύλικα του 4ου αιώνα π.Χ, καθώς και ένα άλμπουμ με φωτογραφίες Κυπρίων βετεράνων του Βʼ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ από την πλευρά της η Πριγκίπισσα Άννα χάρισε στον Πρόεδρο ένα πορτραίτο της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων