13/08/2020 13/08/2020 Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Merkel για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Καγκελάριος τα είπε τηλεφωνικά και με...
13 Αυγούστου, 2020 - 18:18
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2020 - 21:07

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: Τα είπαν τηλεφωνικά Μητσοτάκης – Μέρκελ

Διαδώστε:
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: Τα είπαν τηλεφωνικά Μητσοτάκης – Μέρκελ

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Merkel για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Καγκελάριος τα είπε τηλεφωνικά και με τον Ερντογάν

 

 

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συζήτησαν επίσης τηλεφωνικά, όπως έγινε γνωστό σε επίσημη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Τουρκίας. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία πιστεύει στην επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το διεθνές δίκαιο, στη βάση του διαλόγου και της ισότητας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Επικοινωνία Σαρλ Μισέλ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας

 

 

Στις 14.00 ώρα Βρυξελλών πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Την επικοινωνία γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ, Μπάρεντ Λέιντς, ενώ η επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε μία ημέρα πριν από την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ όπου θα συζητηθεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

O Σαρλ Μισέλ σύμφωνα με πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται να τόνισε στον Τούρκο πρόεδρο ότι: «Η ΕΕ στέκεται πλήρως στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου». Διαβάστε εδώ σχετικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – ΒΙΕΝΝΗ: Αναμένεται η συνάντηση Πομπέο – Δένδια

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων