05/01/2023 05/01/2023 Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη4 Ιανουαρίου το 63ο Παιδαγωγικό Συνέδριο του Συλλόγου «Ο Μέγας Βασίλειος» στο Συνεδριακό Κέντρο Διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Το μακροβιότερο συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών προσέλκυσε φέτος περισσότερους από 340 εκπαιδευτικούς και γονείς που νοιάζονται και επαγρυπνούν για την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας. Εισηγητές ήταν ο Δημήτριος Παπαδόπουλος, φιλόλογος-λυκειάρχης, ο Ευάγγελος Πεπές,...
05 Ιανουαρίου, 2023 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2023 - 12:23

Αναζητώντας τη Χαμένη Παιδικότητα στα σημερινά παιδιά

Διαδώστε:
Αναζητώντας τη Χαμένη Παιδικότητα στα σημερινά παιδιά

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη4 Ιανουαρίου το 63ο Παιδαγωγικό Συνέδριο του Συλλόγου «Ο Μέγας Βασίλειος» στο Συνεδριακό Κέντρο Διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Το μακροβιότερο συνέδριο των Ελλήνων εκπαιδευτικών προσέλκυσε φέτος περισσότερους από 340 εκπαιδευτικούς και γονείς που νοιάζονται και επαγρυπνούν για την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας.

Εισηγητές ήταν ο Δημήτριος Παπαδόπουλος, φιλόλογος-λυκειάρχης, ο Ευάγγελος Πεπές, επίκουρος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., ο Βάιος Νταφούλης, Διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού τμήματος του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και Διδάκτορας Α.Π.Θ., και ο π. Απόστολος Τσολάκης, θεολόγος-φιλόλογος.

Με γενικό θέμα «Αναζητώντας τη Χαμένη Παιδικότητα στα σημερινά παιδιά», οι έγκριτοι εισηγητές ανέδειξαν τις μεταβολές που έχουν σημειωθεί στο κοινωνικό πεδίο και συντελούν στην πρώιμη απώλεια της παιδικής αθωότητας.

Το θέμα εξετάστηκε διαθεματικά από γονική, εκπαιδευτική, ψυχολογική και πνευματική σκοπιά και υπογραμμίστηκαν οι προϋποθέσεις για την ανάκτηση και την προστασία της παιδικότητας στο σχολείο και στην οικογένεια.

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Ευστράτιος Σιμόπουλος, η Βουλεύτρια Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστήμονες και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων.

Διαβάστε επίσης:

Καλαφάτης: «Συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις για τη στήριξη της οικογένειας, της κοινωνίας, των παιδιών»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων