13/11/2019 13/11/2019 Συζήτηση με τίτλο «Αναζητώντας το χρόνο» (ο χρόνος στην σύγχρονη επιστήμη, την φιλοσοφία και τη θεολογία) πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Βλατάδων (Άνω Πόλη) στο πλαίσιο του προγράμματος “Παραδόσεις και Νεωτερικότητα”, που υποστηρίζεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο τ. καθηγητής θεωρητικής φυσικής ΑΠΘ κ. Αργύρης Νικολαΐδης, με...
13 Νοεμβρίου, 2019 - 20:44
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2019 - 20:49

«Αναζητώντας το χρόνο»

Διαδώστε:
«Αναζητώντας το χρόνο»

Συζήτηση με τίτλο «Αναζητώντας το χρόνο» (ο χρόνος στην σύγχρονη επιστήμη, την φιλοσοφία και τη θεολογία) πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αμφιθέατρο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Βλατάδων (Άνω Πόλη) στο πλαίσιο του προγράμματος “Παραδόσεις και Νεωτερικότητα”, που υποστηρίζεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο τ. καθηγητής θεωρητικής φυσικής ΑΠΘ κ. Αργύρης Νικολαΐδης, με θέμα: «Χρονικότητες», ο επίκουρος καθηγητής της θεολογικής σχολής ΑΠΘ κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος, με θέμα: «Εγχρονισμός του αιώνιου. Η θεολογική καμπύλωση του χρόνου».

Τη συζήτηση συντόνισε ο τ. Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Ομότιμος Καθηγητής κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Διευθυντής του Ιδρύματος Πατερικών Μελετών Συμεών Πασχαλίδης, πολλοί ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και φοιτητές.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Χάδος

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων