22/10/2022 22/10/2022 Η γλωσσολόγος και επικοινωνιολόγος Ανδριανή Μανέττα, με καταγωγή από την Κύπρο και τη Ρόδο, εργάζεται στα βασιλικά ανάκτορα της Βρετανίας ως δημιουργός περιεχομένου και κειμενογράφος σε ντοκιμαντέρ, που αφορούν τον εν ενεργεία κάτοχο του στέμματος Κάρολο Γ’, καθώς και σε διαφημιστικές καμπάνιες του παλατιού. Όπως επισημαίνει μέχρι στιγμής έχουν ήδη κυκλοφορήσει δικά της projects αναφορικά...
22 Οκτωβρίου, 2022 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2022 - 15:01

Ανδριανή Μανέττα: Η ελληνοκύπρια κειμενογράφος του Μπάκιγχαμ

Διαδώστε:
Ανδριανή Μανέττα: Η ελληνοκύπρια κειμενογράφος του Μπάκιγχαμ

Η γλωσσολόγος και επικοινωνιολόγος Ανδριανή Μανέττα, με καταγωγή από την Κύπρο και τη Ρόδο, εργάζεται στα βασιλικά ανάκτορα της Βρετανίας ως δημιουργός περιεχομένου και κειμενογράφος σε ντοκιμαντέρ, που αφορούν τον εν ενεργεία κάτοχο του στέμματος Κάρολο Γ’, καθώς και σε διαφημιστικές καμπάνιες του παλατιού.

Όπως επισημαίνει μέχρι στιγμής έχουν ήδη κυκλοφορήσει δικά της projects αναφορικά με το πλατινένιο ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ ολοκληρώνεται το ντοκιμαντέρ εις μνήμην της. Αποκαλύπτει ακόμα ότι ένα πολύ ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ αναφορικά με τον βασιλιά Κάρολο Γ’ αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο. «Αυτή τη στιγμή έχω αναλάβει και το περιεχόμενο τεσσάρων επεισοδίων του νέου κύκλου της σειράς «the crown»», αναφέρει η κ. Μανέττα και επισημαίνει σχετικά με τις αντιδράσεις και τα δημοσιεύματα για το επερχόμενο κύκλο επεισοδίων: «Κάθε σειρά που δεν ανήκει στην κατηγορία της βιογραφίας ή του ιστορικού ντοκιμαντέρ περιέχει στοιχεία μυθοπλασίας. Αυτό που ισχύει σίγουρα για τη συγκεκριμένη πολύ δημοφιλή και επιτυχημένη σειρά είναι πως δίνεται μια κατεύθυνση, βασικά στοιχεία και γεγονότα που επιθυμεί το Ανάκτορο να βγουν στην επιφάνεια. Παραδείγματος χάριν η εντολή που είχαμε εμείς μετά το θάνατο της βασίλισσας είναι τα επόμενα επεισόδια να δώσουν πολύ περισσότερο χρόνο στον Κάρολο και τη σχέση του με τα υπόλοιπα βασιλικά μέλη, αλλά και την Νταϊάνα. Εκεί ακριβώς χρειάστηκε και η δική μου συμβολή».

Όπως εξηγεί η κ. Μανέττα «δεν είμαστε σε θέση ούτε εμείς που συνθέτουμε το περιεχόμενο να ξέρουμε εάν τα γεγονότα που εξιστορούμε είναι αληθινά, αφού δεν υπάρχει ο χρόνος για σχετική έρευνα ή μελέτη αντίστοιχων τεκμηρίων και αποδεικτικών στοιχείων».

Σε ερώτηση σχετικά με τον νέο μονάρχη της Βρετανίας λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο βασιλιάς έχει αδικηθεί κατά τη γνώμη μου, από την ημέρα της γέννησης του μέχρι σήμερα. Δεν του δόθηκε μια ουσιαστική ευκαιρία εντός λογικής χρονικής περιόδου να αποδείξει τις ικανότητες που όλοι περιμένουμε να δούμε σε εφαρμογή στο εγγύς μέλλον. Ανέκαθεν άλλα πρόσωπα γύρω του είχαν την απόλυτη προσοχή, ενώ ο ίδιος δεχόταν πολύ σκληρή κριτική από τον κόσμο και απόλυτη καταπίεση από το οικογενειακό του περιβάλλον. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι η τωρινή άποψη του κόσμου για τον βασιλιά σε ένα χρόνο θα είναι διαφορετική!».

Μιλώντας για την ιδιαίτερη σχέση του Καρόλου με την Ελλάδα τονίζει πως «με χαρά σας ανακοινώνω ότι στις 23 Οκτωβρίου θα γίνει ένα επίσημο δείπνο με την παρουσία εξεχουσών προσωπικοτήτων και τιμητικές εκδηλώσεις για την 100 στη επέτειο της ίδρυσης της ελληνικής αρχιεπισκοπής στην Αγγλία. Λόγω αυτού του γεγονότος θα παρευρεθεί ο Πατριάρχης, ο οποίος για πρώτη φορά δέχθηκε πρόσκληση από τον Κάρολο να συναντηθούν στο Ανάκτορο στις 25 Οκτωβρίου».

Επιπλέον επισημαίνει ότι «ο νέος γραμματέας του βασιλιά και αρκετοί ακόμη συνεργάτες του παλατιού είμαστε Έλληνες. Βλέπουμε την πρόθεση και σταδιακά εμπράκτως την επιθυμία του βασιλέα να δημιουργήσει πολύ καλύτερες σχέσεις με την Ελλάδα και φυσικά γνωρίζει πως όλος ο Βρετανικός λαός λατρεύει τη χώρα μας και την προτιμά σταθερά για τις διακοπές του».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων