06/10/2020 06/10/2020 Μπορεί ο πρόεδρος του Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συνεχίζει τις προκλήσεις του απέναντι στην Ορθοδοξία, χτίζοντας το μουσουλμανικό του αφήγημα, ωστόσο ο μεγάλος του αντίπαλος Δήμαρχος Κωνσταντινουπόλεως Εκρέμ Ιμάμογλου έχει τελείως διαφορετική προσέγγιση. Εκτός από την ανοικτή διαφωνία που εξέφρασε για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο κ. Ιμάμογλου έχει ήδη προχωρήσει...
06 Οκτωβρίου, 2020 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2020 - 8:01

“Άνοιγμα” προς την Ορθοδοξία από τον Εκ. Ιμάμογλου

Διαδώστε:
“Άνοιγμα” προς την Ορθοδοξία από τον Εκ. Ιμάμογλου

Μπορεί ο πρόεδρος του Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συνεχίζει τις προκλήσεις του απέναντι στην Ορθοδοξία, χτίζοντας το μουσουλμανικό του αφήγημα, ωστόσο ο μεγάλος του αντίπαλος Δήμαρχος Κωνσταντινουπόλεως Εκρέμ Ιμάμογλου έχει τελείως διαφορετική προσέγγιση.

Εκτός από την ανοικτή διαφωνία που εξέφρασε για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο κ. Ιμάμογλου έχει ήδη προχωρήσει στη σύσταση του Γραφείου Θρησκευτικών Υποθέσεων του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης.

Στόχος του Γραφείου είναι να εντοπίζει και να επιλύει με συμμετοχικό τρόπο προβλήματα που τυχόν ανακύπτουν στη ζωή των θρησκευτικών ομάδων που κατοικούν στην Πόλη.
Η Κοινότητα Νεοχωρίου είχε την τιμή να φιλοξενήσει τους υπεύθυνους του νεοσυσταθέντος Γραφείου το οποίο τελεί υπό την άμεση εποπτεία του δημάρχου.
“Τους ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την επίσκεψή τους στον Ι.Ναό Παναγίας Κουμαριώτισσας κι ευελπιστούμε σε μια γόνιμη και ελπιδοφόρα συνεργασία” αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κοινότητα Νεοχωρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων