09/08/2019 09/08/2019 Στα μέσα περίπου του περασμένου Ιουλίου στο όμορφο εκκλησάκι της Παλαιοπαναγιάς, το οποίο είναι λαξευμένο μέσα στο βράχο, προέκυψε μια δυσκολία όταν ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε και έπεσε στην σκάλα που οδηγεί στο εσωτερικό του. Με την πτώση του ο βράχος είχε καταστρέψει μέρος του κιγκλιδώματος της σκάλας αλλά και κάποια σκαλοπάτια. Μεγάλα κομμάτια βράχου...
09 Αυγούστου, 2019 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2019 - 12:36

Ανοικτός και πάλι ο δρόμος για την Παλαιοπαναγιά στη Βλαχάβα

Διαδώστε:
Ανοικτός και πάλι ο δρόμος για την Παλαιοπαναγιά στη Βλαχάβα

Στα μέσα περίπου του περασμένου Ιουλίου στο όμορφο εκκλησάκι της Παλαιοπαναγιάς, το οποίο είναι λαξευμένο μέσα στο βράχο, προέκυψε μια δυσκολία όταν ένας τεράστιος βράχος αποκολλήθηκε και έπεσε στην σκάλα που οδηγεί στο εσωτερικό του. Με την πτώση του ο βράχος είχε καταστρέψει μέρος του κιγκλιδώματος της σκάλας αλλά και κάποια σκαλοπάτια. Μεγάλα κομμάτια βράχου είχαν φράξει την είσοδο και η πρόσβαση σ΄ αυτό ήταν αδύνατη. Στη βάση της σκάλας υπάρχει κι ένα εικονοστάσι μέρος του οποίου ο βράχος είχε καταστρέψει χωρίς ωστόσο να πειράξει τις εικόνες της Παναγίας που βρίσκονταν εκεί.

Το εκκλησάκι της Παλαιοπαναγιάς θα πανηγυρίσει στις 15 Αυγούστου και αυτό χάρη στις άμεσες ενέργειες της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου που αποκατάστησε πλήρως τις ζημιές που είχαν προκληθεί και την οποία ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Βλαχάβας «Η Παλαιοπαναγιά» ευχαριστεί θερμά. Επίσης ευχαριστίες εκφράζει και προς τον εφημέριο του χωριού τον π. Δημήτριο Ντιναπόγια για την πολύτιμη βοήθειά του.

Στις 14 Αυγούστου στο εκκλησάκι θα τελεσθεί Εσπερινός μετά τον οποίο οι πιστοί, όπως κάθε χρόνο, το βράδυ θα παραμείνουν εκεί μαζί με τον ιερέα.
Στις 15 Αυγούστου, ημέρα της εορτής θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα μοιραστεί στον κόσμο ως ευλογία, φαγητό (κρέας με μανέστρα) προσφορά των κατοίκων της Βλαχάβας.

Πηγή: tameteora.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων