15/05/2021 15/05/2021 «Μη αντικειμενική» χαρακτηρίζει την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη Θρησκευτική Ελευθερία στην Τουρκία, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ Μαρία Ζαχαράκη. Σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζει ότι στην Τουρκία υπήρχε πάντα μια κοινωνική δομή, όπου άτομα με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις ζούσαν σε ειρήνη και αρμονία. «Η χώρα μας λαμβάνει μέτρα, όχι...
15 Μαΐου, 2021 - 15:22

Αντιδρά για το ισχυρό ράπισμα το τουρκικό ΥΠΕΞ

Διαδώστε:
Αντιδρά για το ισχυρό ράπισμα το τουρκικό ΥΠΕΞ

«Μη αντικειμενική» χαρακτηρίζει την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη Θρησκευτική Ελευθερία στην Τουρκία, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ Μαρία Ζαχαράκη.

Σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζει ότι στην Τουρκία υπήρχε πάντα μια κοινωνική δομή, όπου άτομα με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις ζούσαν σε ειρήνη και αρμονία.

«Η χώρα μας λαμβάνει μέτρα, όχι με λόγια αλλά με ουσιαστικά βήματα, προκειμένου να προωθήσει την ελευθερία της θρησκείας και λατρείας όλων των πολιτών μας. Στην πραγματικότητα, στο Σχέδιο Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο παρουσιάστηκε (από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) στις 2 Μαρτίου 2021, συμπεριλήφθηκαν στόχοι και δραστηριότητες που αποσκοπούν στην προστασία της ελευθερίας της θρησκείας και της συνείδησης και στη διασφάλιση των δραστηριοτήτων των εκπροσώπων και των ιδρυμάτων της κοινότητας. Η βούληση της χώρας μας να προστατεύσει τη θρησκευτική ελευθερία και τη λατρεία όλων των πολιτών μας είναι αδιαμφισβήτητη και θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε η Τουρκία παραβιάζει συστηματικά τις θρησκευτικές ελευθερίες προκαλώντας αθέμιτες πιέσεις στο Οικουμενικό Πατριαρχείο κρατώντας παράλληλα σιωπηλή, εδώ και 50 χρόνια, την ιστορική Θεολογική Σχολή της Χάλκης ενώ αναφορά γίνεται και για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας σε τζαμιά το περασμένο καλοκαίρι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων