12/02/2020 12/02/2020 Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα στο Λαϊκό Νοσοκομείο στο οποίο και νοσηλευόταν, ο εφοπλιστής Νικήτας Βενιζέλος σε ηλικία 89 χρόνων. Ο αποθανών έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια. Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1930 και ήταν γιος του Κυριάκου Βενιζέλου, πρωτότοκου γιου του Ελευθέριου Βενιζέλου και της Μαρίκας Ρούσσου, κόρης του εκ Λέρου μεγαλοεφοπλιστή Νικήτα...
12 Φεβρουαρίου, 2020 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2020 - 21:06

Απεβίωσε ο εγγονός του Ελευθερίου Βενιζέλου

Διαδώστε:
Απεβίωσε ο εγγονός του Ελευθερίου Βενιζέλου

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα στο Λαϊκό Νοσοκομείο στο οποίο και νοσηλευόταν, ο εφοπλιστής Νικήτας Βενιζέλος σε ηλικία 89 χρόνων. Ο αποθανών έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια.

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1930 και ήταν γιος του Κυριάκου Βενιζέλου, πρωτότοκου γιου του Ελευθέριου Βενιζέλου και της Μαρίκας Ρούσσου, κόρης του εκ Λέρου μεγαλοεφοπλιστή Νικήτα Ρούσσου. Σπούδασε οικονομικά και διοικητικές επιστήμες στην Γαλλία και τις ΗΠΑ και ασχολήθηκε με ναυτιλιακές επιχειρήσεις, που κληρονόμησε από την μητέρα του.

Είχε διατελέσει, επίσης, βουλευτής Χανίων καθώς και αντιπρόεδρος της Βουλής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων