13/03/2020 13/03/2020 Απεβίωσε σήμερα ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππος Πετσάλνικος. Γεννήθηκε στο Μαυροχώρι Καστοριάς στις 1/12/1950 από γονείς αγρότες. Τελείωσε το Γυμνάσιο Καστοριάς. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βόννης Γερμανίας. Για τη χρηματοδότηση των σπουδών του εργάσθηκε ως εργάτης σε εργοστάσια. Στο...
13 Μαρτίου, 2020 - 14:07
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2020 - 14:09

Απεβίωσε ο Φίλιππος Πετσάλνικος

Διαδώστε:
Απεβίωσε ο Φίλιππος Πετσάλνικος

Απεβίωσε σήμερα ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππος Πετσάλνικος.

Γεννήθηκε στο Μαυροχώρι Καστοριάς στις 1/12/1950 από γονείς αγρότες. Τελείωσε το Γυμνάσιο Καστοριάς.

Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Βόννης Γερμανίας. Για τη χρηματοδότηση των σπουδών του εργάσθηκε ως εργάτης σε εργοστάσια. Στο Πανεπιστήμιο Βόννης παρακολούθησε, επίσης,Οικονομικές Επιστήμες και εργάσθηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εκλέχθηκε Βουλευτής για πρώτη φορά στο Νομό Καστοριάς το 1985, όπου και εκλέγεται εφεξής.
• Εκλέχθηκε το Μάρτιο του 2004 Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και επανεκλέχθηκε το Σεπτέμβριο του 2007.
• Στις 15-10-2009 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Μέλος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του το 1974, συμμετείχε σε διάφορα όργανα του Κινήματος (Γραμματέας του Τομέα Διαφώτισης, του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού). Εκλέχθηκε το 1994 στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
• Yποψήφιος Βουλευτής στο Νομό Καστοριάς το 1977 και το 1981.
• Διετέλεσε: Υπουργός Δικαιοσύνης, Μακεδονίας-Θράκης, Δημόσιας Τάξης, Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υφυπουργός Πολιτισμού, Υφυπουργός Παιδείας, Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Παιδείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων