24/05/2024 24/05/2024 Την έκθεση ζωγραφικής της Ερμιόνης Ζαχαριάδου με τίτλο «Από τη γη ως τον ουρανό- Άγιοι του 20ού αιώνα» παρουσιάζει από τις 29 Μαΐου η γκαλερί Αποκάλυψη. Η συλλογή είναι ένα ταξίδι καλλιτεχνικό και πνευματικό που βγήκε μέσα από τα χρόνια χωρίς η ζωγράφος να έχει σκέψη ότι θα εξελισσόταν σε έκθεση. Η έκθεση περιλαμβάνει μία...
24 Μαΐου, 2024 - 19:17

Από τη γη ως τον ουρανό: Η Ερμιόνη Ζαχαριάδου ζωγραφίζει Αγίους του 20ού αιώνα

Διαδώστε:
Από τη γη ως τον ουρανό: Η Ερμιόνη Ζαχαριάδου ζωγραφίζει Αγίους του 20ού αιώνα

Την έκθεση ζωγραφικής της Ερμιόνης Ζαχαριάδου με τίτλο «Από τη γη ως τον ουρανό- Άγιοι του 20ού αιώνα» παρουσιάζει από τις 29 Μαΐου η γκαλερί Αποκάλυψη.

Η συλλογή είναι ένα ταξίδι καλλιτεχνικό και πνευματικό που βγήκε μέσα από τα χρόνια χωρίς η ζωγράφος να έχει σκέψη ότι θα εξελισσόταν σε έκθεση.

Η έκθεση περιλαμβάνει μία σειρά από πορτραίτα που η ίδια επέλεξε να είναι Άγιοι του 20ού αιώνα «γιατί η αγάπη και ασκητικότητα που ακτινοβολεί στα πρόσωπά τους, καθώς και οι φθαρμένες, μαυρόασπρες παλιές φωτογραφίες που βρήκα στο διαδίκτυο έκανε το πορτραίτο ιδιαίτερα δύσκολο και ενδιαφέρον».

Η πρόκληση καλλιτεχνικά ήταν μεγάλη γιατί πάντα την ενδιαφέρει το δυνατό σχέδιο και το έντονο χρώμα και ως επί το πλείστον κάνει πορτραίτα από ζωντανά μοντέλα, κάτι που στην προκειμένα περίπτωση ήταν αδύνατον.

Την έκθεση συνοδεύει και βιβλίο με τους πίνακες των Αγίων και την βιογραφία τους που προλογίζει ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, ενώ την κριτική τέχνης έκανε ο βυζαντινολόγος Χριστόδουλος Χατζηχριστοδούλου, έφορος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου.

Λευκωσία, γκαλερί Αποκάλυψη (22300150). Εγκαίνια: Τετάρτη 29 Μαΐου, 7μ.μ. Διάρκεια: μέχρι 8 Ιουνίου (Τρίτη- Παρασκευή 11π.μ.-1μ.μ. & 4-7μ.μ. Σάββατο 11π.μ.-1μ.μ.)
Την έκθεση θα εγκαινιάσει εκ μέρους του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Μάριος Χαρτσιώτης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων