23/03/2020 23/03/2020 Νέα δεδομένα ισχύουν από σήμερα στην ζωή των Ελλήνων. Η επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις, που τέθηκαν σε ισχύ στις 6 το πρωί, δημιουργούν νέες συνθήκες στις οποίες καλούμαστε όλοι να προσαρμοστούμε. Συνθήκες που μας καθιστούν μάρτυρες πρωτόγνωρων γεγονότων και δοκιμάζουν τις αντοχές μας, την πειθαρχία μας, και σε κάποιες περιπτώσεις την πίστη...
23 Μαρτίου, 2020 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2020 - 8:02

Από τον Γολγοθά στην Ανάσταση- Η απαγόρευση, οι άδειες εκκλησίες και η ελπίδα

Διαδώστε:
Από τον Γολγοθά στην Ανάσταση- Η απαγόρευση, οι άδειες εκκλησίες και η ελπίδα

Νέα δεδομένα ισχύουν από σήμερα στην ζωή των Ελλήνων. Η επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις, που τέθηκαν σε ισχύ στις 6 το πρωί, δημιουργούν νέες συνθήκες στις οποίες καλούμαστε όλοι να προσαρμοστούμε.
Συνθήκες που μας καθιστούν μάρτυρες πρωτόγνωρων γεγονότων και δοκιμάζουν τις αντοχές μας, την πειθαρχία μας, και σε κάποιες περιπτώσεις την πίστη μας.


Μέσα στα νέα αυτά δεδομένα η Εκκλησία καλείται να προσαρμοστεί και αυτή. Οι λειτουργίες μεταδίδονται τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά ή διαδικτυακά θέτοντας τον όρο “εξ αποστάσεως” στην εκκλησιαστική ζωή.
Από τη πρώτη στιγμή Προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας, Ιεράρχες και Ιερείς με λόγο παρηγορίας και ελπίδας προσπαθούν να εμψυχώσουν το ποίμνιο, καλώντας μας να μην χάσουμε την πίστη μας στον Θεό, αναπτερώνοντας την ελπίδα. Παράλληλα, μας καλούν να συμμορφωνόμαστε με τις υποδείξεις των επιστημόνων .

Μέσα στο κλίμα αυτό, τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος προσωπικά, όσο και η Ιερά Σύνοδος. δίνουν καθημερινό αγώνα, προκειμένου άμεσα να επιστρέψει και η θεία ευχαριστία στους ναούς μας και η τέλεσή της να αποτελέσει το κύριο φάρμακο κατά της απειλητικής ασθένειας που μας συνθλίβει.


Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη σχετική Εγκύκλιο που απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος προς τους κληρικούς του, η Ιερά Σύνοδος έχει υποβάλει σχετικό αίτημα διορθωτικής τροποποίησης ως προς την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών.

Υπενθυμίζεται ό,τι έχει τεθεί σε ισχύει το ΦΕΚ που αναφέρεται στην «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως 30.3.2020».

Η αμηχανία σε μία άδεια εκκλησία

Το περασμένο Παρασκευοσαββατοκύριακο ήταν οι πρώτες ημέρες κατά τις οποίες εφαρμόστηκε η απαγόρευση τέλεσης Ιερών Ακολουθιών. Οι Χαιρετισμοί και η Θεία Λειτουργία τελέσθηκαν σε συγκεκριμένους ναούς, χωρίς πιστούς με τηλεοπτική κάλυψη.


Η εικόνα του Ιερέα μπροστά από τα άδεια στασίδια του ναού, θα μείνει χαραγμένη σε όλους όσοι παρακολουθήσαμε από τους δέκτες μας. Ένα αμήχανο βλέμμα, ένας βουβός πόνος, αλλά παράλληλα μια φωνή πίστης, ότι με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε.
Η χθεσινή εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως θα μείνει ανεξίτηλη στις καρδιές όλων όσων τη ζήσαμε.
Στις σελίδες του πρακτορείου μας, μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα έγιναν την μεγάλη αυτή ημέρα της Ορθοδοξίας στο Φανάρι, στα Πατριαρχεία ανά τον κόσμο, στις Μητροπόλεις μας…

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων