07/04/2023 07/04/2023 Να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή απέναντι σε φαινόμενα τα οποία επιδιώκουν να διαταράξουν την ενότητα της Εκκλησίας κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καλούν Ιερές Μητροπόλεις τους πιστούς, καθώς έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα δράσεις αιρετικών ομάδων αλλά και ομάδων αμφιβόλου προελεύσεως η “δηλητηριώδης” γραφίδα των οποίων πρόσφατα προσπάθησε να πλήξει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης...
07 Απριλίου, 2023 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2023 - 13:01

Αποφυγή αιρετικών και παραπλανητικών “φωνών” ζητούν Μητροπόλεις από τους πιστούς ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας

Διαδώστε:
Αποφυγή αιρετικών και παραπλανητικών “φωνών” ζητούν Μητροπόλεις από τους πιστούς ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας

Να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή απέναντι σε φαινόμενα τα οποία επιδιώκουν να διαταράξουν την ενότητα της Εκκλησίας κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καλούν Ιερές Μητροπόλεις τους πιστούς, καθώς έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα δράσεις αιρετικών ομάδων αλλά και ομάδων αμφιβόλου προελεύσεως η “δηλητηριώδης” γραφίδα των οποίων πρόσφατα προσπάθησε να πλήξει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. 

Την ίδια ώρα σε άλλες περιοχές παρατηρείται έντονη προσηλυτιστική και προπαγανδιστική δράση από την αίρεση που καλείται “Μάρτυρες του Ιεχωβά” που έχει κάνει την εμφάνισή του και στα ακριτικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Μητρόπολη Ελασσώνος: Δαιμονικά προσπαθούν να διαρρήξουν την ενότητα και την ειρήνη

Έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία έχει προκαλέσει στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσώνος η δράση ομάδας αγνώστου και αναμφιβόλου προελεύσεως η οποία μοίρασε εντός των ορίων της έντυπα τα οποία περιέχουν ύβρεις εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 5 Απριλίου 2023, αναφέρει ότι άγνωστοι εισέβαλλαν στους ιερούς ναούς και τοποθέτησαν στα παγκάρια έντυπα αγνώστου συγγραφέως τα οποία εξαπολύουν ύβρεις εναντίον του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας. «Ιερώνυμος ο Νέος Ηρώδης 400 χιλιάδες εκτρώσεις για τα εμβόλια», έχουν τίτλο.

“Εφιστούμε την προσοχή του φιλόχριστου λαού μας, ο οποίος ετοιμάζεται να εορτάσει τα Σωτήρια Πάθη και την Ανάσταση του Θεανθρώπου Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, προκειμένου να διαφυλαχθούν από τη «δηλητηριώδη» γραφίδα ανθρώπων αγνώστου, αμφιβόλου και αποκλίνουσας από την Εκκλησία διδασκαλίας και ήθους. Άνθρώπων κρυμμένων πίσω από την ανωνυμία μίας παραθρησκευτικής οργάνωσης. εμπαθείς, υβριστές και βλάσφημους! Λύκων βαρέων και προβατόσχημων, όπως γράφει το Ιερό Ευαγγέλιο, οι οποίοι προσπαθούν απέλπιδα και δαιμονικά να διαρρήξουν την ενότητα και την ειρήνη του Εκκλησιαστικού Σώματός μας, παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας”, σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Μητρόπολης.

“Θλιβόμαστε για την κατάντια αυτών των αυτόκλητων «σωτήρων» της Εκκλησίας. Παρακαλούμε τον Θεό για την μετάνοιά τους. Εφιστούμε την προσοχή των πιστών της Επαρχίας μας απέναντι στον «εισαγόμενο» πειρασμό”, καταλήγει.

Για «έντονη προσηλυτιστική και προγαπανδιστική δραστηριότητα με αφορμή την “Επέτειο του Θανάτου του Ιησού” όπως την ονομάζουν ενημέρωσε τον κλήρο και τον λαό με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Όπως επισημαίνει η Μητρόπολη Κίτρους “οφείλουμε να ενημερώσουμε και να διαφωτίσουμε τους χριστιανούς ότι για την Ορθόδοξη Εκκλησία οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» ή «Χιλιαστές» αποτελούν μία ύπουλη και επικίνδυνη αίρεση”.

Διαβάστε επίσης: Η Μητρόπολη Κίτρους ενημερώνει για τη δράση «Μαρτύρων του Ιεχωβά» ενόψει του Πάσχα

Στην ανακοίνωση σημειώνεται η αρνητική διδασκαλία αυτής της αίρεσης ενώ όπως τονίζεται η δράση τους στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς μοιράζουν ιδιόχειρες επιστολές, διανέμουν αιρετικά φυλλάδια και στέλνουν μηνύματα μέσω διαδικτύου. Σε όλα αυτά τη Τοπική Εκκλησία το ποίμνιο της να απέχει. “Ως Χριστιανοί σεβόμαστε τη θρησκευτική ελευθερία οποιουδήποτε ατόμου. Όμως οφείλουμε να ενημερώσουμε και να διαφωτίσουμε τους χριστιανούς ότι για την Ορθόδοξη Εκκλησία οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» ή «Χιλιαστές» αποτελούν μία ύπουλη και επικίνδυνη αίρεση. Κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός ακολουθώντας τα λόγια του Κυρίου αγαπάει όλους τους ανθρώπους. Αποστρέφεται, όμως, τις φοβερές αιρέσεις, διότι πολεμούν και διαστρέφουν την Αλήθεια, την οποία διαφυλάττει ακέραιη και ανόθευτη η Αγία Εκκλησία μας. Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ”.

Η προσηλυτιστική δράση έφτασε και στα ακριτικά νησιά της Σάμου

Η δράση της Χιλιαστικής αίρεσης των “Μαρτύρων του Ιεχωβά” έχει επεκταθεί και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ήδη με Εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος Για “έναν ακόμη σκόπελο”, που εμφανίστηκε στα ακριτικά νησιά της Μητρόπολης.

“Τις ημέρες αυτές, σαν να μην έφταναν τα τόσα προβλήματα, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στα ακριτικά μας Νησιά, εμφανίστηκαν για μία ακόμη φορά οι αυτοαποκαλούμενοι «Μάρτυρες του Ιεχωβά», προσκαλώντας σε μια εκδήλωση για την επέτειο του θανάτου του Χριστού. Παρερμηνεύοντας το χωρίο: «Τούτο ποείτε εις την εμήν ανάμνησιν» από το κεφ. 22 του Ευαγγελίου του Λουκά, αναφέρουν, ότι ο Χριστός ζήτησε από τους Μαθητές Του να θυμούνται την επέτειο του θανάτου του. Βεβαίως δεν χρησιμοποιούν το όνομα Χριστός, αλλά μόνο το Ιησούς, το οποίο αφορά στην ανθρώπινη φύση του Κυρίου διότι δεν πιστεύουν, πως ο Χριστός είναι Θεός”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην Εγκύκλιο.

Όπως σημειώνει ο Σεβασμιώτατος στόχος αυτής της δράσης είναι ο προσηλυτισμός ενόψει του Πάσχα, προσκαλώντας τους πιστούς σε μια εκδήλωση για την “Επέτειο του Θανάτου του Ιησού”.

Διαβάστε επίσης: Ο Μητροπολίτης Σάμου για τη δράση «Μαρτύρων του Ιεχωβά» ενόψει του Πάσχα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων