18/06/2020 18/06/2020 Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στην κοινότητα Εχίνου στον Δήμο Μύκης της Ξάνθης επιβάλλει για τις επόμενες επτά ημέρες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά τη νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή, που φαίνεται πως ξέσπασε μετά τη θρησκευτική γιορτή των Μουσουλμάνων, το Μπαϊράμι. Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε η...
18 Ιουνίου, 2020 - 10:57
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2020 - 10:58

Απόλυτη απομόνωση στον Εχίνο – Τι είχε πει ο Κορωνείας Παντελεήμων σχετικά

Διαδώστε:
Απόλυτη απομόνωση στον Εχίνο – Τι είχε πει ο Κορωνείας Παντελεήμων σχετικά

Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στην κοινότητα Εχίνου στον Δήμο Μύκης της Ξάνθης επιβάλλει για τις επόμενες επτά ημέρες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά τη νέα έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή, που φαίνεται πως ξέσπασε μετά τη θρησκευτική γιορτή των Μουσουλμάνων, το Μπαϊράμι.

Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αποφασίστηκε η επιβολή αυστηρής καραντίνας και κατ’ οίκον περιορισμού.

Συγκεκριμένα:

  • Απαγόρευση μετακίνησης κατοίκων που διαβιούν στην Κοινότητα Εχίνου εκτός των ορίων της.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών στην Κοινότητα Εχίνου καθημερινά καθ’ όλο το 24ωρο πλην μετάβασής τους σε καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας και εν γένει προστατευτικών μέτρων από όλους τους πολίτες κατά τη μετάβασή τους σε καταστήματα τροφίμων ή φαρμακείο εντός της Κοινότητας Εχίνου.
  • Απαγόρευση μετακίνησης πολιτών προς και από την Κοινότητα Εχίνου, πλην οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων.
  • Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών και εν γένει υπαίθριου εμπορίου.
    Καθώς και:
  • Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων, πλην φαρμακείων. Απαγόρευση και αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, πλην των επιχειρήσεων λιανικής διάθεσης τροφίμων (παντοπωλεία, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, φούρνοι, υπεραγορές-super market).
  • Η τροφοδοσία των καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων που δεν αναστέλλεται η λειτουργία τους, θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας.
  • Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Δήμο Μύκης για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.ά.) των κατοίκων της Κοινότητας Εχίνου και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης για την τήρηση του γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Κοινότητας Εχίνου, καθώς και την απαγόρευση μετάβασης πολιτών από άλλες περιοχές προς και από την Κοινότητα Εχίνου, πλην οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων τροφίμων και φαρμακείων

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν για επτά ημέρες, δηλαδή από 18 έως 25 Ιουνίου, όταν και επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 11 Ιουνίου έχουν καταγραφεί στην περιοχή συνολικά 73 νέα κρούσματα της COVID-19, καθώς και τέσσερις νεκροί. Χθες, Τετάρτη, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 55 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 43 στην περιοχή της Ξάνθης και τα έξι στην περιοχή της Ροδόπης.

Σε καραντίνα έχει τεθεί, επίσης, και ο οικισμός Αγίασμα στον Δήμο Ιάσμου Ροδόπης, ενώ έκτακτα μέτρα έχουν επιβληθεί και σε ολόκληρο τον δήμο.

Επισημαίνεται ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας, κ. Παντελεήμων Καθρεπτίδης, στο κήρυγμά του στον πανηγυρίζοντα ναό των Αγίων Πάντων Καλλιθέας, την Κυριακή, αναφέρθηκε στο εν λόγω θέμα, προτού αποκαλυφθεί ότι όντως το πρόβλημα ήταν το μπαϊράμι και οι κρυφές συνάξεις των Μουσουλμάνων της Θράκης.

Ο Σεβασμιώτατος είπε χαρακτηριστικά ότι σε καιρό κορωνοϊού οι αρχές φοβήθηκαν την Θεία Κοινωνία κι έκλεισαν τους ναούς, κάνοντας τακτικούς ελέγχους, αλλά δεν έλαβαν τα αντίστοιχα απαραίτητα μέτρα για τη θρησκευτική εορτή των Μουσουλμάνων, μετά από την οποία ξέσπασε νέο κύμα κορωνοϊού στη Θράκη. 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων