24/10/2020 24/10/2020 Έντονη αναμένεται να είναι η αντίδραση Ιεραρχών της Εκκλησίας της Κύπρου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ope.gr, ύστερα και από τη μνημόνευση του Μητροπολίτη Κίεβου και πάσης Ουκρανίας από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο. Κατά τη διάρκεια της χειροτονίας του νέου Επισκόπου Αρσινόης, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μνημόνευσε για πρώτη φορά τον Επιφάνιο ως Προκαθήμενο της...
24 Οκτωβρίου, 2020 - 15:42
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2020 - 15:45

Αποχώρησε ο Μητρ. Λεμεσού από τη χειροτονία του Επισκ. Αρσινόης

Διαδώστε:
Αποχώρησε ο Μητρ. Λεμεσού από τη χειροτονία του Επισκ. Αρσινόης

Έντονη αναμένεται να είναι η αντίδραση Ιεραρχών της Εκκλησίας της Κύπρου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ope.gr, ύστερα και από τη μνημόνευση του Μητροπολίτη Κίεβου και πάσης Ουκρανίας από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο.

Κατά τη διάρκεια της χειροτονίας του νέου Επισκόπου Αρσινόης, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μνημόνευσε για πρώτη φορά τον Επιφάνιο ως Προκαθήμενο της Ουκρανικής Εκκλησίας προκαλώντας αντιδράσεις και ανάμεσα σε μέλη της Ιεράς Συνόδου που δεν είχαν ενημερωθεί προηγουμένως.

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος μάλιστα αποχώρησε λίγο πριν ολοκληρωθεί η λειτουργία με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο να εκφράζει τη θέση ότι η αντίδραση του ήταν δικαιολογημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ο Αρχιεπ. Κύπρου για την αναγνώριση του Αυτοκεφάλου της Ουκρανίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων