10/02/2024 10/02/2024 Τέσσερα χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά το Κεφαλάρι Αργολίδας και 14 χιλιόμετρα από το Άργος βρίσκεται το ορεινό χωριό Ζόγκα, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024. Ένα μικρό χωριό φυτρωμένα πάνω στους βράχους γραφικά σπίτια κτηνοτρόφων. Το χωριό Ζόγκα έχει θαυμάσια θέα στις απόκρημνες ανατολικές πλαγιές του Κτενιά. Αν και δεν ανήκει στα πιο διάσημα χωριά της Αργολίδας, το χωριό...
10 Φεβρουαρίου, 2024 - 12:43
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2024 - 12:22

Αργολίδα: Ιερό προσκύνημα Αγίου Ιγνατίου και το νέο μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Διαδώστε:
Αργολίδα: Ιερό προσκύνημα Αγίου Ιγνατίου και το νέο μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Τέσσερα χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά το Κεφαλάρι Αργολίδας και 14 χιλιόμετρα από το Άργος βρίσκεται το ορεινό χωριό Ζόγκα, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024.

Ένα μικρό χωριό φυτρωμένα πάνω στους βράχους γραφικά σπίτια κτηνοτρόφων. Το χωριό Ζόγκα έχει θαυμάσια θέα στις απόκρημνες ανατολικές πλαγιές του Κτενιά. Αν και δεν ανήκει στα πιο διάσημα χωριά της Αργολίδας, το χωριό Ζόγκα έγινε γνωστό τα τελευταία χρόνια λόγω του προσκυνήματος του Αγίου Ιγνατίου, το οποίο συγχρόνως εξυπηρετεί και συνεδριακές ανάγκες. Η Ζόγκα (Τοπική Κοινότητα Ελληνικού (Κρυονερίου), ανήκει στον δήμο Άργους – Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας που βρίσκεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η Ζόγκα έχει υψόμετρο 467 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ιερό προσκύνημα Αγίου Ιγνατίου

Πρόκειται για ένα πανέμορφο προσκύνημα στην ορεινή Αργολίδα, χτισμένο εξολοκλήρου από τον Αγιορείτη Ιερομόναχο Ιγνάτιο τον Γρηγοριάτη. Το Ιερό Προσκύνημα είναι κτισμένο σε υψόμετρο 350 μ. και βρίσκεται μέσα σ’ ένα ωραιότατο τοπίο κατάφυτο από ελαιόδεντρα. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα, κτισμένο στον ημιορεινό οικισμό Ζόγκα Ελληνικού, επαρχίας Άργους, Νομού Αργολίδος.

Η νέα εστία Φυσικής Ιστορίας και παιδείας Ζόγκα

Ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος Γρηγοριάτης, καταγόμενος από τον παρακείμενο μικρό και αραιοκατοικημένο οικισμό Ζόγκα Άργους, ξεκίνησε με πολύ αγάπη την ανέγερση του νέας Εστίας Φυσικής Ιστορίας και Παιδείας στο πρώην Δημοτικό σχολείο του χωριού που βρίσκεται πολύ κοντά στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου .

Ακολούθως και μέχρι της περατώσεως του όλου κτηρίου , το βάρος της οικονομικής δαπάνης του έργου, καλύφθηκε από δωρεές χριστιανών κυρίως εξ Αθηνών και εκ Θεσσαλονίκης, πνευματικών τέκνων του Ιερομονάχου. Το κτήριο είχε οικοδομηθεί κατά το έτος 1962- 1964 και είχε λειτουργήσει ως Δημοτικό σχολείο μέχρι το 1981. Μετά το σχολείο έκλεισε και εγκαταλείφθηκε .Το 2020 με πρωτοβουλία του ιερού προσκυνήματος του Αγίου Ιγνατίου και του Ιερομονάχου π. Ιγνατίου ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου.

 

 

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων