27/05/2020 27/05/2020 Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας, Σχολείο το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι ισότιμο με όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας, καλεί μαθητές και μαθήτριες προς εγγραφή σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου για το επόμενο σχολικό έτος, 2020-2021. Σύμφωνα με την ανακοίνωση...
27 Μαΐου, 2020 - 16:26
Τελευταία ενημέρωση: 27/05/2020 - 16:29

Αρχίζουν εγγραφές στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας

Διαδώστε:
Αρχίζουν εγγραφές στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο-Γυμνάσιο Λαμίας

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας, Σχολείο το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι ισότιμο με όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Δημόσιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας, καλεί μαθητές και μαθήτριες προς εγγραφή σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου για το επόμενο σχολικό έτος, 2020-2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχολείου και προς διευκόλυνση των μαθητών, υπό την ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος θα λειτουργήσει η Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία Λαμίας (οικοτροφείο), εξασφαλίζοντας δωρεάν σίτιση και διαμονή σε όσους μαθητές το επιθυμούν.

Στο Λύκειο λειτουργούν όλες οι Ομάδες Προσανατολισμού. Το Σχολείο διαθέτει, επίσης, Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής, πλουσιότατη και οργανωμένη δανειστική Βιβλιοθήκη για το κοινό, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, παρεκκλήσι για τη συμμετοχή και την εξάσκηση των μαθητών στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας και πλήρως ανακαινισμένους χώρους αθλοπαιδιών με γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ.

Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας, καθώς επίσης και σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το ERASMUS+ και το E-twinning, εθελοντικές δράσεις, όπως Let’s do it Greece και Action Aid, διαγωνισμούς τοπικής αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας. Το Σχολείο, επίσης, διοργανώνει επιτυχώς μεγάλες εκδηλώσεις (Ημερίδες, εορτασμούς κ.ά..), καθώς και δωρεάν για τους μαθητές πολυήμερες εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τελειόφοιτοι των Εκκλησιαστικών Λυκείων έχουν τη δυνατότητα να εισάγονται στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες της χώρας σε ποσοστό 10% επί του αριθμού των εισακτέων.

Τέλος, οι απόφοιτοι των Εκκλησιαστικών Λυκείων μπορούν να έχουν ΔΩΡΕΑΝ σπουδές (φοίτηση, σίτιση και διαμονή) στην Πατριαρχική Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή στο Τορόντο του Καναδά, η οποία είναι συμβεβλημένη με το Πανεπιστήμιο του St. Paul στην Οττάβα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της εβδομάδας, στο Σχολείο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Σινώπης 1 στη Νέα Μαγνησία Λαμίας, στα τηλέφωνα 22310 21381 & 22310 22576, καθώς και στο email: [email protected]. sch.gr στην ιστοσελίδα:   www.ekklamias.gr του Σχολείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων