12/08/2020 12/08/2020 Διάγγελμα πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης στον ελληνικό λαό για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο το απόγευμα της Τετάρτης 12 Αυγούστου 2020.  Ο πρωθυπουργός με την παρέμβασή του αυτή μίλησε για τις προκλήσεις της Τουρκίας η οποία εδώ και τρεις ημέρες έχει στείλει το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο και εντός...
12 Αυγούστου, 2020 - 19:20
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2020 - 20:44

ΑΙΓΑΙΟ: “Ας το γνωρίζουν όλοι: Ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί”

Διαδώστε:
ΑΙΓΑΙΟ: “Ας το γνωρίζουν όλοι: Ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί”

Διάγγελμα πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης στον ελληνικό λαό για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο το απόγευμα της Τετάρτης 12 Αυγούστου 2020.  Ο πρωθυπουργός με την παρέμβασή του αυτή μίλησε για τις προκλήσεις της Τουρκίας η οποία εδώ και τρεις ημέρες έχει στείλει το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:

“Ας το γνωρίζουν όλοι: Ο κίνδυνος ατυχήματος καραδοκεί, όταν συγκεντρώνονται τόσες στρατιωτικές δυνάμεις σε περιορισμένη έκταση. Και την ευθύνη σε μια τέτοια περίπτωση θα την έχει εκείνος που προκαλεί τις συνθήκες αυτές. Παραμένουμε σταθεροί στην προσήλωσή μας στη Διεθνή Νομιμότητα και στη δύναμη της διπλωματίας να επιλύσει ακόμη και τα πιο σύνθετα ζητήματα. Δεν θα είμαστε ποτέ αυτοί που πρώτοι θα οξύνουμε τα πράγματα. Όμως, η αυτοσυγκράτηση είναι μόνο η μία όψη της ισχύος μας. Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Το έχουμε, εξάλλου, αποδείξει στην πράξη. Και θα το αποδείξουμε ξανά εάν χρειαστεί».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Μητσοτάκης προς Τουρκία: «Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Το έχουμε, εξάλλου, αποδείξει στην πράξη»

ΕΠΙΣΗΣ – Έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στην Κύπρο το Oruc Reis

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων